International

Nunta nepotului unui rabin, interzisă de New York. Câte persoane erau invitate

Publicat: 18 oct. 2020
New York, SUA

Departamentul de Sănătate al statului New York a ordonat anularea unei nunţi hasidice prevăzută pentru luni a nepotului unui rabin cu aproape 10.000 de invitaţi, de teama răspândirii infecţiei COVID-19, relatează duminică EFE.

Nunta nepotului unui rabin a fost interzisă în New York

Nunta urma să aibă loc în cartierul Williamsburg din Brooklyn, – unde există o amplă comunitate ultraortodoxă – şi deşi regiunea nu este inclusă în aşa numitele „zone roşii” ale comitatului, a fost emis un ordin de interdicţie a reuniunilor în masă, potrivit unui comunicat al guvernatorului Andrew Cuomo.

O anchetă, realizată cu privire la această nuntă, releva participarea a până la 10.000 de persoane la acest eveniment, asftel încât directorul Departamentului de Sănătate al statului, Howard Zucker, a semnat acest ordin de interdicţie pentru depăşirea numărului de persoane permise în contextul pandemiei.

În unele zone din Brooklyn, mai ales în cele cu o prezenţă majoritară a comunităţii evreieşti ultraortodoxe, s-au înregistrat noi focare de contagiere din septembrie iar Primăria a ameninţat cu impunerea măsurilor de izolare în cazul unei escaladări a cazurilor.

S-au înregistrat focare şi în comitatul Queens şi în alte zone cu o prezenţă masivă a evreilor ultraortodocşi, precum şi în comitatele Rockland şi Orange, însă această comunitate a refuzat să respecte ordinele statului şi a participat la proteste masive pe străzile din Brooklyn.

Joi, rata contagierilor a urcat cu 11,26 % faţă de 8,40 % raportată în ajun.

 

SUA au ajuns la 8.040.922 de cazuri confirmate şi la 218.455 de decese asociate noului coronavirus, potrivit unui bilanţ independent realizat de Universitatea Johns Hopkins.

Adauga un comentariu