Magazin

Nutritionista Mihaela Bilic: Shaorma cu un iaurt este o masa echilibrata

Publicat: 08 iun. 2015

Mihaela Bilic afirma ca shaorma poate reprezenta o masa completa si practica. Mai mult, nutritionista spune ca shaorma este mai sanatoasa decat produsele de patiserie.

Saorma poate fi un aliment nepericulos pentru silueta daca ne limitam la lipie, carne si legume (castraveti murati, salata verde, rosii, varza), fara cartofi si sos nu depaseste 250-300cal/bucata. Pentru fiecare lingura de sos adaugati 50cal si inca 100 minim pentru cartofi si veti obtine rapid o saorma de 600cal.

Pentru un adult, a manca o saorma cu un iaurt de baut inseamna a avea o masa corecta, echilibrata, care te tine satul 3-4 ore. Saorma este un produs tip fast-food care se prepara rapid, dar care nu trebuie mancata repede, pe fuga. Nu produsele de fast-food sunt nesanatoase, ci cantitatea mare in care le consumam, frecventa cu care apelam la ele si faptul ca le infulecam repede, fara sa le savuram.”

“A manca saorma din cand in cand (de maxim 2ori/sapt) este un obicei ce nu are niciun efect negativ asupra sanatatii sau siluetei. E cu siguranta o alegere mai buna decat produsele de patiserie, snacks-urile, chipsurile si alte alimente de rontait. In final saorma este portia de carne, paine si salata rulata intr-un sandvis in loc sa fie pusa in farfurie. Atata vreme cat suntem zgarciti cu sosurile si cartofii, saorma poate reprezenta o alegere isteata ce tine cont de ritmul alert al vietii de zi cu zi”, a mai declara Mihaela Bilic, potrivit foodstory.ro.



loading...

Adauga un comentariu