Sfatul medicului

Nutritionista Mihaela Bilic: „Stomacul nu trebuie umplut, ci tinut gol”

Publicat: 29 mart. 2016
7
Dr. Mihaela Bilic, Medic Primar Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, ne spune cum putem „antrena” stomacul, dar si cum putem evita capcana care ne indeamna sa il umplem „pana la refuz”.
Medicul nutritionist scria zilele trecute despre importanta „educarii” stomacului. Cu siguranta cunosti si tu expresia „trebuie sa bag ceva in stomac, sa nu fie gol„. Ei bine, nutritionista Mihaela Bilic ne ofera o explicatie la acest paradox.

UIMITOR! Iata cum poti slabi 5 kilograme in numai 5 zile

 
„Stomacul este un organ muscular care, in conditii normale, intre mese, are peretii lipiti. Deci stomacul nu exista ca si incinta/cavitate decat atunci cand noi incepem sa mancam. Odata umplut cu alimente (nu conteaza daca sunt multe sau putine) el incepe treaba, le amesteca cu sucuri digestive si le elimina treptat in intestinul subtire. In momentul in care s-a golit, stomacul si-a indeplinit rolul, peretii lui se lipesc la loc si intra in stare de repaus pana la urmatoarea masa.”, scria medicul nutritionist Mihaela Bilic pe pagina oficiala de Facebook.
Desi pare greu de crezut, specialista in nutritie spune ca, de fapt, stomacul nu trebuie umplut, ci tinut gol, pentru ca in momentul in care ciugulim ceva, rontaim un lucru cat de mic, „raul” este facut, spune Mihaela Bilic. Si astfel trezim stomacul, care va cere sa fie umplut/hranit.

Aceasta este dieta care scade riscul de Alzheimer

 
„Obiectivul unei alimentatii sanatoase este sa reusim sa nu mancam nimic intre mese, sa existe o pauza completa de 3-4 ore in digestie/secretie de sucuri gastrice. Si mai trebuie tinut cont de un element: stomacul este un muschi, deci se „antreneaza” ca orice muschi. Cu cat mancam mai mult la o masa, cu atat vom avea nevoie de un volum mai mare de alimente ca sa ne saturam. Sau invers, disciplinati-va sa mancati mai putin si stomacul se va umple mai repede. Concluzia: stomacul se „educa” si nu, nu trebuie umplut!”, a subliniat nutritionista Mihaela Bilic.
Adauga un comentariu