Actualitate

O adolescenta abuzata sexual in ultimii sase ani de tatal vitreg a incercat sa se sinucida

Publicat: 13 sept. 2019
43 Vizite 0 Comentarii

Catalina Surcel, presedintele Asociatiei Telefonul Copilului, a oferit informatii detaliate in emisiunea LA FIX despre minora de 17 ani care a sunat si a spus ca vrea sa moara.

Potrivit acesteia, adolescenta i-a spus psihologului care a discutat cu ea timp de o ora si jumatate ca a fost abuzata sexual timp de sase ani de tatal ei vitreg, dar nimeni nu a crezut-o, acesta fiind motivul pentru care a vrut sa se sinucida.

"Aseara in jurul orei 19, o adolescenta de 17 ani ne-a sunat in stare grava. Luase doua folii de medicamente antidepresive si bause alcool. Ne-a spus ca nu vrea sa moara singura. Asadar demersul de a-si lua viata era foarte bine conturat pentru ea. Avea doar nevoie sa stea de vorba cu noi la celalalt capat al firului", a explicat Catalina Surcel.

Potrivit presedintelui asociatiei, fata suferea de o dubla trauma. Pe langa abuzul tatalui vitreg, aceasta suferea si din cauza faptului ca nimeni nu a crezut in spusele ei, nici macar psihologul sau psihiatrul cu care ea a stat de vorba, atunci cand a semnalat faptele. Adolescenta a fost si internata intr-un spital de psihiatrie, acolo unde i-au fost administrate medicamente de tipul celor pe care le-a luat inainte sa sune la Telefonul Copilului. Copila locuieste impreuna cu mama ei, care era la serviciu in momentul in care ea a cerut ajutor. Psihologii au vorbit cu fata pana la momentul la care politistii au identificat locul in care se afla si au preluat-o.

Potrivit Catalinei Surcel, fata se afla acum in spital, unde a fost stabilizata deja. Aceasta subliniaza insa ca cercetarile trebuie continuate. "Pe de o parte cu privire la sesizarea ei legata de abuzul sexual din partea tatalui vitreg. Dar trebuie sa stim si de ce un specialist, psiholog, psihiatru, si unul si celalat, au considerat ca nu trebuie sa creada ceea ce fata comunica. Poate ca nu s-ar fi ajuns aici si poate ca ea nu ar fi fost acasa doar cu un tratament psihiatric. Avea nevoie de mai mult ajutor", a incheiat Catalin Surcel.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit