Titlurile zilei

O adolescentă din Iași, la un pas de moarte! A luat un pumn de pastile după o ceartă cu părinții

Publicat: 17 ian. 2022
Clădirea Spitalului pentru Copii
O fată de 13 ani a înghițit un pumn de pastile și a ajuns în stare gravă la Spitalul pentru Copii "Sfânta Maria". Medicul Solange Roșu a vorbit despre starea pacientei

O fată de doar 13 ani, din județul Iași, a recurs la un gest extrem și a fost la un pas de moarte. Adolescenta a înghițit un pumn de pastile și a ajuns în stare gravă la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași. Specialiștii au precizat că astfel de cazuri nu sunt singulare în rândul adolescenților

O adolescentă din zona Pașcani, județul Iași, a fost transportată de urgență la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, în cursul dimineții de ieri, 16 ianuarie 2022, după ce a înghițit mai multe capsule de Nurofen. Copila, în vârstă de 13 ani, a ajuns la spital în stare gravă, dar medicii ieșeni au reușit să o salveze. Specialiștii au precizat că astfel de cazuri sunt frecvente în rândul adolescenților, însă nu se poate vorbi despre o tentativă de suicid, ci, mai mult, despre o încercare de a atrage atenția.

„A fost vorba despre o intoxicație voluntară polimedicamentoasă, cu mai multe capsule de Nurofen și 4 capsule de Oxacilină. Probabil că pacienta a ajuns la acest gest în contextul sfârșitului de săptămână, al lipsei de consens cu părinții în ceea ce privește petrecerea timpului liber. Cel mai probabil, medicamentele au fost la îndemâna adolescentei, în trusa de urgență din casă, pregătită pentru virozele respiratorii sezoniere. Adolescenta necesită consiliere psihologică, supraveghere și consult gastroenterologic pediatric”, a declarat ieri dr. Solange Roșu, purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași.

Starea adolescentei din Iași este una bună

Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă și spun că administrarea antiiflamatorului Nurofen în cantitate mult mai mare decât cea indicată poate duce la risc de hemoragie digestivă. Din fericire, în acest caz, medicii au intervenit rapid și i-au efectuat spălături gastrice. Starea copilei este stabilă. Adolescenta din Iași este internată în Secția de Toxicologie a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași.

„Nurofenul este un antiinflamator nesteroidian cu efect analgezic, antipiretic. Acest antiinflamator este recomandat, dar în doza adecvată, de 3 capsule într-un interval de 24 de ore. Acest tip de antiinflamator administrat în doză mare poate duce la risc de hemoragie digestivă superioară. Pacientei i s-a efectuat o spălătură gastrică, ce are eficiență maximă în prima oră de la ingestie. S-au administrat cărbune activ și simptomatice intravenoase. Aceasta a fost internată în Secția de Toxicologie”, a precizat dr. Solange Roșu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, din Iași.

O ieșeancă a înghițit 60 de capsule de Paracetamol

În edițiile anterioare ale cotidianului BZI a fost prezentat cazul unei tinere de 24 de ani, din județul Iași, care a vrut să își pună capăt zilelor, înghițind 60 de comprimate de Paracetamol. Fata a fost salvată în ultima clipă de medici, după ce părinții acesteia au găsit-o într-o stare foarte gravă. Tânăra și-a anunțat apropiații că urmează să facă acest gest necugetat din cauza unei decepții în dragoste.

Fata a povestit, după ce și-a revenit, că regretă tot ce s-a întâmplat și își dorește să nu mai treacă nimeni prin ce a trecut ea. Acest incident, care ar fi putut avea un deznodământ tragic, a avut loc în septembrie 2021, într-un sat din județul Iași. Părinții unei tinere de 24 de ani au sunat de urgență la 112 pentru a anunța că fiica lor a înghițit mai multe medicamente, aceasta fiind în stare critică. O echipă de medici s-a deplasat de urgență la locul faptei, unde au găsit-o pe aceasta în comă, iar fata a fost transferată de urgență la Spitalul „Sfântul Spiridon”, din Iași.
Comentarii
Adauga un comentariu