Eveniment-Social

O adolescenta s-a impuscat, din greseala, in gat

Publicat: 11 apr. 2002

•Catalina Soculska sustine ca a atins arma cu piciorul, iar o alice i-a intrat in gat •Fata va fi supusa unei interventii chirurgicale •Medicii considera ca fata a avut noroc, iar operatia va fi destul de dificila, deoarece corpul strain este de dimensiuni mici si va fi greu de depistat

O eleva a ajuns la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi dupa ce o alice dintr-o arma cu aer comprimat i-a intrat in gat. Catalina Soculska (17 ani), eleva in clasa a X-a la un liceu din Bacau, va fi supusa unei interventii chirurgicale pentru extragerea alicei. Medicii considera ca operatia va fi destul de dificila, deoarece corpul strain are o dimensiune foarte mica, de 4,5 milimetri, si va fi greu de depistat. „Pacienta a avut foarte mare noroc, pentru ca in zona in care se afla alicea este aorta carotida, cervicala si nervi importanti. Va fi o operatie dificila, intrucat alicea, avand dimensiuni mici, o poti gasi din prima sau o cauti in tot gatul. Sa speram ca nu vor exista astfel de probleme”, ne-a declarat medicul neurochirurg Cornel Balan.
In timp ce facea curatenie in holul casei, Catalina a atins din greseala arma, iar aceasta s-a descarcat. Arma era rezemata de peretele din hol si fata sustine ca a atins-o cu piciorul. Mama Catalinei, Maria Soculska, ne-a declarat: „Arma este a fratelui meu si o tinem la noi de mai mult timp, pentru ca el are trei copii mici si ii este teama ca acestia sa nu umble cu ea. Pusca este veche si, cand fata a atins-o, s-a descarcat. Nu cu mult timp in urma, la mine a venit un nepot, care are 18 ani, si a tras cu ea prin gradina. Banuiesc ca nu a inchis-o bine”.
Oricum, medicii nu au dat crezare declaratiilor facute de fiica si mama.
Magda OLTEANU
Adauga un comentariu