Titlurile zilei

O afacere inedită la Iași! Doi soți și-au deschis o firmă prin care alină dorul de cei dragi, cu ajutorul cadourilor-surpriză! Cu ajutorul lor, sute de ieșeni plecați în străinătate își uimesc în mod plăcut rudele rămase în țară! (Exclusiv)

Publicat: 24 feb. 2021
O poză cu cei doi antreprenori care și-au deschis afacerea
Doi soți au renunțat la joburile lor bine plătite pentru a-și dezvolta propria afacere în Iași

Soții Mișcari au venit din Republica Moldova pentru a studia la Iași și au rămas aici. În 2018, ei și-au început propria afacere și au renunțat la joburile lor bine plătite pentru a-și dezvolta afacerea. Olga Mișcari lucra în domeniul economiei, iar Valeriu Mișcari era IT-ist. „Surprize La Domiciliu” livrează cadouri-surpriză la domiciliu, trimise de către cei plecați departe de casă

În urmă cu trei ani, Olga și Valeriu Mișcari s-au stabilit la Iași și au început o afacere inedită. Soții Mișcari au început prin crearea unei pagini de Facebook de pe care clienții puteau comanda online flori, cadouri și torturi pentru cei dragi. Ideea le-a venit celor doi soți după ce mai mulți prieteni din străinătate li se plângeau că își doresc să le facă o surpriză celor de acasă, dar nu știau cum.
La scurt timp de la înființarea paginii de Facebook, comenzile au început să curgă. După ce mica afacere a început să dea roade, cei doi soți au hotărât să renunțe la locurile de muncă, pentru a avea timp să se axeze pe afacere. Valeriu Mișcari a lucrat în domeniul IT, iar Olga muncea în domeniul economiei.

„Totul a început dintr-o glumă. Ideea acestei afaceri a fost a soțului meu, după ce mai mulți cunoscuți ne spuneau că sunt departe de cei dragi și ar vrea să le trimită cadouri de ziua lor. În perioada aceea nu mai era nimeni care să facă aceste lucruri și așa am început noi! Nu am renunțat la joburile noastre pentru că nu câștigam bine, ci pentru că ne doream să ne concentrăm asupra afacerii”, a declarat Olga Mișcari, fondatoarea afacerii „Surprize La Domiciliu”.

Cei doi soți sunt propriii lor angajați

De 3 ani, Olga și Valeriu lucrează împreună cât e ziua de lungă. „Surprize La Domiciliu” este o afacere de familie. Cei doi soți preiau comenzile, pregătesc cadourile și livrările sunt făcute tot de ei. Olga și Valeriu sunt propriii lor angajați. Doar în perioada Crăciunului aceștia au mai angajat o persoană. În fiecare zi primesc câte 4 – 6 comenzi, iar în perioada sărbătorilor numărul comenzilor crește în mod considerabil.
Cele mai multe livrări se fac în județul Iași, dar la solicitările clienților s-au făcut unele livrări și în Vaslui, Bârlad, Suceava, Botoșani sau Bacău. Valeriu este cel care se ocupă de partea de IT a afacerii, iar Olga – de partea economică. Întreg momentul de livrare a cadourilor este filmat, iar de etapa aceasta și de editarea filmulețelor se ocupă tot Valeriu Mișcari.

„Toate comenzile se fac doar online, dar plănuim să deschidem și un oficiu în Iași, dar și în alte câteva orașe, unde oamenii vor putea să se prezinte fizic. Noi colaborăm cu toate firmele locale pentru flori, cadouri și dulciuri. În perioada Sărbătorilor de iarnă am angajat chiar un tânăr chitarist, pentru a cânta colinde. Urmează să angajăm personal, pentru că ne dorim să ne dezvoltăm și avem nevoie de oameni”, a adăugat Olga Mișcari, fondatoarea afacerii „Surprize La Domiciliu”.

Comenzile pentru luna martie au început să apară

Oamenii care nu pot fi alături de cei dragi în cele mai importante momente au găsit un sprijin la cei de la „Surprize La Domiciliu”. Copiii, dar și nepoții care sunt departe de casă încearcă să fie, pe cât posibil, alături de cei dragi. Soții Mișcari se implică trup și suflet la fiecare livrare. După ce comanda este plasată și pregătită de livrare, se pornește către destinatar. Momentul de livrare este filmat, pentru a trimite dovada primirii cadourilor și pentru a surprinde emoțiile destinatarului. Se poate citi pe chipul fiecăruia bucuria trăită. Mame înlăcrimate de dorul copiilor sau soții rămase singure acasă se bucură la cel mai mic gest făcut de cei dragi, aflați departe.

Prețul unei comenzi nu este prestabilit, ci variază în funcție de buchetul de flori ales, de cadou și de distanța de deplasare. Acum se apropie luna martie, una dintre cele mai aglomerate perioade pentru cei de la „Surprize La Domiciliu”.

„Fiecare livrare are o poveste aparte și o emoție unică. În momentul în care ajungem la ei și le vedem fericirea, lacrimile și emoțiile pe care le trăiesc, ne emoționăm și noi fără să vrem. Urmează luna martie, o perioadă frumosă pentru toate mamele și femeile, iar comenzile au început deja să vină!”, a adăugat Olga Mișcari.

Comentarii
 • Rusoilor, iata adevarul: nu va vrem !
  Statul roman, in monumentala sa tampenie, v-a dat burse, cazari in camine, cetatenie si calatorii gratuite. Nu le meritati.
  Plecati inapoi la bastina voastra si faceti acolo afaceri.
  Nu veti fi niciodata de-ai nostri.
  (IT de RMoldova, asta e cea mai tare poanta a zilei).

 • La noi nu se primeste atare dar. Noi poposim aice dar tot la bastina gandim. Acei pierduti la truda in strainatate pe noi au temei sa ii agiutam cu dorul de odaile lor, de fratii pribegi si de ospetia ce le lipseste. Toata marfa strinsa noi o realizam catre cei in cauza. De departe apucam a transmite bagajul in dar spre emotionarea buneilor nostri. Anume acei care sufar de dor le aninam ginduri de seara la un ceai de samovar sau o cinstire de samagon.

 • E necesar să li se ia cetățenia română multor basarabeni și să se oprească acordarea de cetățenie pe bandă rulantă basarabenilor. Oare ne trebuie nouă grohăitori de limbă rusă în România și mai ales la Iași? Să stea fiecare în țara sau republica în care ne-am născut!

 • Si pentru care pricina sa ni se intoarne cetatenia noastra romaneasca ? Noi privim tv din romania, trebuie sa avem prilej de calator in toata europa sa adunam bani. Noi ne vorbim limba voastra si asemenea ne putem intelege. Roadele noastre sunt bine realizate la voi in piete si atari bune preturi nu mai pomeniti. Dam de lucru la profesorii vostri, la hotelieri, facem cheltuiala cu tara voastra deci nu ne mai vorbiti de pacat. Avem flacai buni de munca si fete semete.

 • Nadejda, noi suntem sătui de străinii pe care îi avem deja în țară, mă refer la unguri, țigani etc., dar care s-au născut aici. Și atunci de ce crezi tu că ne mai trebuie și străinii basarabeni în țara noastră? Iașul s-a luminat de când basarabenii nu mai vin să-și vândă produsele în piețele din Iași.
  Iașul nu avea străini pe teritoriul municipiului și județului până la venirea basarabenilor. Acum avem între 30.000 și 40.000 de basarabeni stabiliți cu domiciliul în municipiu și zona metropolitană a municipiului. Crezi că ne dorim această populație străină basarabeană cu o mentalitate mai mult decât retrogradă? Te înșeli amarnic!

Adauga un comentariu