Eveniment-Social

O boala necrutatoare, rapusa de un tratament revolutionar! Foarte multi pacienti au fost vindecati prin aceasta metoda, iar altii isi asteapta sansa in 2019! Rezultatele sunt uimitoare

Publicat: 07 ian. 2019
1

@ Acest tratament reprezinta o sansa uriasa pentru pacienti @ Medicii vorbesc despre rezultate remarcabile si asteapta ca numarul persoanelor tratate sa creasca in 2019 @ Procentul de reusita este urias @ Iata cine poate beneficia de acest tratament si cati ieseni se confrunta cu aceasta boala @ Din aceasta toamna, pacientii au primit o veste uriasa din partea medicilor @ Ce previziuni au medicii pentru anul 2019

Tratamentul fara interferon reprezinta, conform medicilor, dar si rezultatelor obtinute in doi ani de zile de cand o fost introdus in Romania, un lucru foarte important pentru pacientii care sunt diagnosticati cu virusul Hepatic. Astfel, in aceasta perioada, mii de pacienti din Iasi si din toata tara au beneficiat de un tratament foarte costisitor, pe care l-au primit gratuit.

Conform cadrelor medicale, se pare ca rata de succes a tratamentului se indreapta, la nivelul Iasului si la nivelul intregii tari, spre 100%. Daca la debutul sustinerii prin program a terapiei fara interferon aveau acces doar pacientii diagnosticati cu fibroza in ultimul stadiu, F4, lucrurile s-au schimbat pe parcurs, la tratament avand acces si cei cu fibroza F3. Din toamna anului 2018, de tratament beneficiaza si pacientii cu fibroza F1 si F2.

"Trebuie sa specificam ca avem la dispozitie o paleta larga de tratament interferon free. Nu este o singura categorie de medicamente si ne adresam tuturor pacientilor care sunt diagnosticati cu Hepatita C, in functie de anumiti parametri, pe care ii da numai laboratorul. Astfel, pe toti ii rugam sa se testeze pentru virusul Hepatitei C. Acum este mult mai usor ca pacientii sa aiba acces la acest tratament, pentru ca nu mai este necesar un aviz din partea Bucurestiului. Medicul curant face un dosar, care ramane in orice moment spre verificare. Astfel, imediat se da reteta pentru ca pacientul sa mearga sa-si procure medicatia. Perioada de timp in care pacientul trebuie sa urmeze tratamentul este de aproximativ trei luni. Acest tratament este absolut gratuit, dar reprezinta un efort din partea Ministerului Sanatatii pentru ca acesta costa cateva zeci de mii de euro pentru pacient. Este un efort, dar iata ca romanii se pot bucura de acest tratament", precizeaza prof. dr. Carmen Dorobat, manager al Spitalului de Boli Infectioase "Sf. Parascheva" din Iasi.

Mortalitate crescuta din cauza Hepatitei C. Tratamentul fara interferon, o solutie sigura

Pentru pacientii care fac tratament fara interferon riscurile sunt minime, iar sansele de reusita tind spre 100%. Pacientii pot primi tratament atat la Sectia de Gastroenterologie de la Spitalul "Sf. Spiridon" din Iasi, cat si la Spitalul de Boli Infectioase.

Conform statisticilor existente, se pare ca la Sectia de Gastroenterologie si Hepatologie, dupa cea de Cardiologie, se inregistreaza cea mai mare frecventa a mortalitatii, fiind vorba despre 4%-5% in fiecare trimestru. Aceste decese sunt cauzate, in cea mai mare parte, de ciroza si cancer hepatocelular, afectiuni determinate de hepatita C.

"Acest efort este incununat de succes, pentru ca intre 98%-100% dintre pacientii pe care ii tratam se vindeca de infectia cu virusul Hepatitei C. Dispensarizarea si monitorizarea ii revine medicului curant. Este vorba despre boala cronica de ficat, care ramane in grija medicului, care se ocupa de pacientul respectiv. Acest tratament se face in permanenta si dureaza trei luni. Tratamentul este dat de Spitalul de Boli Infectioase «Sf. Parascheva» din Iasi si de Institutul de Gastroenterologie de la Spitalul «Sf. Spiridon» din Iasi. Trebuie sa spunem ca, pana la ora actuala, in tara au beneficiat de acest tratament, de acum doi ani, 12.000 de pacienti. Asteptam ca 5.000 sau 6.000 sa beneficieze de acest tratament si in perioada care urmeaza", adauga prof. dr. Carmen Dorobat

Citeste si: O noua editie de interes la BZI LIVE! Dan Popescu vorbeste despre un proiect care ar putea salva mii de vieti

Cine risca sa intre in contact cu Hepatita C

Medicii trag un semnal de alarma atunci cand vine vorba despre virusul Hepatitei C si avertizeaza asupra modalitatilor de transmitere. Conform statisticilor inregistrate, exista anumite categorii de persoane care au un risc mai mare de a intra in contact cu virusul hepatic.

"Persoanele cu risc sunt cele care au avut transfuzii de sange in special inainte de anii '90, persoane care au avut tratamente stomatologice multiple, cei care au manevre de piercing si tatuaj si cei care se stiu a avea partenerii cu virusul B sau C. Acestia trebuie sa isi faca analize conform recomandarilor medicale de profil", incheie prof. dr. Carmen Dorobat.

Comentarii
  • Sunt pacienti cu hepatita cronica C de zeci de ani care in urma tratamentului revolutionar oferit gratis de UE – pentru evaluare nu ca nu mai pot de generosi- s au pricopsit cu cancere de toata frumusetea. Pacienti informati va inainte sa inghititi pastile oferite gratis de oricine- pentru experimente in occident se ofera bani aici ignoranta e acasa la ea. Inclusiv medici vanduti mincinosi si infometati de bani.

Adauga un comentariu