Eveniment-Social

O bucata din Aeroportul Iasi va fi data strainilor. Constructie langa Aviatia Utilitara

Publicat: 20 nov. 2018
1

Alesii judeteni ar urma sa dezbata un proiect de hotarare privind concesionarea unei suprafete de teren de langa Aeroportul International Iasi pentru ridicarea unei statii tehnice de revizii elicoptere si avioane.

Aceasta statie ar urma sa fie ridicata in cladirea fostei Aviatii Utilitare, imobil despre care s-a vorbit ca, fie ajunge terminal cargo, fie va deservi ca spatiu de birouri.

Compania Heli Avia Service SRL, firma ce reprezinta interesele unei societati din Republica Moldova, Aim Air SL, vrea sa concesioneze acest imobil pentru a-si aduce baza proprie la Iasi.

"Compania HELI AVIA SERVICE S.R.L. (Romania), in nume propriu, precum si avand mandatul de a reprezenta interesele Companiei Aeriene AIM AIR S.R.L. (Republica Moldova) si Organizatiei de deservire tehnica JAR-145, AIM HELICOPTER PLANT S.R.L. (Republica Moldova), in vederea identificarii unui aeroport menit sa serveasca in calitate de loc de dislocare pentru aeronavele companiei aeriene, precum si loc de implementare a activitatii de producere in domeniul intretinerii si deservirii de aeronave, este interesata de oportunitatile investitionale in Aeroportul International Iasi. In aceasta ordine de idei, suntem interesati in obtinerea unui hangar de pe teritoriul aeroportului (chirie, leasing imobiliar, concesionare sau procurare). Preconizam a utiliza imobilul dat in activitatea de producere din domeniul aviatiei civile: statie/organizatie de deservire tehnica pentru elicoptere si avioane", se arata in adresa celor de la compania doritoare.

Citeste si: EXCLUSIV! Alerta pe Aeroportul Iasi! Incident socant intr-o aeronava care venea din strainatate

Este vorba de un teren de aproape 13 mii metri patrati si a constructiei de peste 3.000 metri patrati, alesii judeteni urmand a decide perioada concesionarii.
 

 

Comentarii
  • Popa,n-ar fi rău să dai tot aeroportul la moldoveni.Sunt mai multe șanse să se mai construiască ceva.Conducerea actuala înghesuie pasagerii ca pe sardele.

Adauga un comentariu