International

O candidată la Miss Univers, testată pozitiv cu SARS-CoV-2

Publicat: 29 nov. 2021
Miss Universe
Miss Universe

Organizatorii concursului Miss Univers au declarat luni că o concurentă a fost testată pozitiv pentru COVID-19 după ce a sosit în Israel, care, în ciuda faptului că și-a închis granițele în fața unei variante nou detectate, continuă cu planurile de a găzdui concursul, .

Informațiile din presa locală au indicat că tânăra este Miss France Clémence Botino. Botino nu a confirmat vestea pe conturile ei de socializare. Organizația Miss Univers a declarat că majoritatea celor 80 de concurenți care participă la concurs au sosit deja în Israel și că evenimentul va avea loc conform planului pe 12 decembrie la Eilat, respectând protocoalele stricte de coronavirus. Concurenții vor concura în costume naționale, rochii de seară și costume de baie și vor răspunde la o serie de întrebări la interviu.

„Competiţia Miss Univers este supusă unei serii de protocoale şi restricţii stricte asociate COVID-19, în conformitate cu autorităţile israeliene şi cu cele mai bune standarde din industrie”, a indicat organizaţia.

Israelul și-a închis granițele tuturor călătorilor străini în weekend, una dintre câteva măsuri luate pentru a preveni răspândirea noii variante, după ce a fost depistat cel puțin un caz, la un călător vaccinat întors din Malawi. Varianta a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud, dar de atunci cazuri au fost detectate în mai multe țări europene, precum și în Hong Kong și Australia.

Organizatorii au spus că tânăra care a fost testată pozitiv la sosirea în Israel a fost dus la un hotel de izolare administrat de guvern. Ea a fost vaccinată complet și a fost testată înainte de plecare, au afirmat ei.

Israelul a sperat că acest concurs va ajuta la atragerea turiștilor și la proiectarea unei imagini a țării ca destinație sigură în timpul pandemiei.

În contextul tensiunilor cu palestinienii, Andrea Meza, actuala Miss Univers, într-un interviu pentru The Associated Press din Ierusalim la începutul acestei luni, a spus că acest concurs nu ar trebui politizat.

„Toți cei cu credințe diferite, cu medii diferite, cu culturi diferite, toți vin împreună și când ești acolo, uiți de politică, de religia ta”, a spus ea.

Andrea Meza, în vârstă de 27 de ani, reprezintă Mexicul și a fost încoronată în mai, în timpul unei ceremonii întârziate din cauza COVID-19, în Florida, unde concurenții și-au accesorizat rochiile strălucitoare cu măști de față. Ea va preda coroana la Eilat pe 12 decembrie.

Adauga un comentariu