Arte vizuale

O carte face senzatie in Franta. S-au vandut 320.000 de exemplare in doar sase zile

Publicat: 11 ian. 2019

"Sérotonine", ultima carte a romancierului Michel Houellebecq, unul dintre autorii francezi cei mai tradusi in strainatate, s-a bucurat de un asemenea succes de la lansarea sa pe 4 ianuarie, incat editura la care a aparut – Flammarion – a deja decis sa scoata alte 50.000 de exemplare, informeaza AFP.

Editura a confirmat joi pentru AFP o informatie aparuta in revista de specialitate Livres Hebdo care anunta aceasta reeditare exceptional de rapida, dupa un prim tiraj de 320.000 de exemplare, in contextul in care tirajul mediu a unui roman in Franta este de doar 5.000 de exemplare.

Potrivit clasamentului institutului GfK, publicat de Livres Hebdo, "Sérotonine" conduce detasat in topul vanzarilor de carte din Franta, la toate categoriile luate in considerare.

Cartea a fost publicata luni in limba germana, miercuri in spaniola si joi in italiana, iar traducerea in engleza este asteptata pentru luna septembrie.

Lansarea unui roman de Michel Houellebecq, copilul teribil al literaturii franceze, scriitor vizionar si polemic, este intotdeauna un eveniment in Franta.

Romancierul nu mai publicase nimic de la controversatul "Soumission", aparut acum patru ani, chiar in ziua atacului impotriva redactiei Charlie Hebdo. In toate editiile, cartea s-a vandut in circa 800.000 de exemplare in lumea francofona.

Sobru si patrunzator, al saptelea roman semnat de Michel Houellebecq (62 de ani ) afunda cititorii in inima unei Frante rurale, aflate in suferinta. Scris cu cateva luni inainte de aparitia "vestelor galbene", romanul pare sa anticipeze aceasta miscare.loading...

Adauga un comentariu