Diete si regimuri

O ceașcă de legume cu frunze verzi ne fereste de bolile de inima

Publicat: 05 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O ceașcă de legume cu frunze verzi ne fereste de bolile de inima
Consumul zilnic de frunze verzi poate reduce tensiunea arterială, arată cercetările recente.

Consumul zilnic de frunze verzi poate reduce tensiunea arterială, arată cercetările recente. Nu v-ați gândit niciodată să adăugați spanac in smoothie? Această rețetă te-ar putea salva de anumite boli de inimă. Într-adevăr, un studiu realizat de Universitatea Edith Cowan (ECU) a constatat că o cană de legume bogate în nitrați, pe zi, ar putea reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli de inimă.

Cercetătorii au explorat posibila legătură între consumul multor legume bogate în nitrați, cum ar fi verdeață cu frunze și sfecla, și scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, au descoperit că acești oameni au un risc mai mic de a fi diagnosticați cu boli de inimă câțiva ani mai târziu.

Risc mai mic de atac de cord

În acest studiu, oamenii de știință au analizat date de la peste 50.000 de danezi. Rezultate? Ei au descoperit că iubitorii de legume cu conținut ridicat de nitrați au avut cu aproximativ 2,5 mmHg tensiune arterială sistolică mai mică și cu 12-26% risc mai mic de boli de inima.

„Rezultatele noastre au arătat că, consumând doar o ceașcă de legume crude (sau o jumătate de ceașcă de legume fierte) cu un conținut ridicat de nitrați în fiecare zi, oamenii ar putea să-și reducă în mod semnificativ riscul de boli cardiovasculare”, a explicat dr. Catherine Bondonno de la ECU Institutul de Cercetări Nutritive.

Înainte de a specifica că „cea mai mare reducere a riscului a fost pentru boala arterială periferică (26%). (…) Dar am constatat, de asemenea, că oamenii prezintă un risc mai mic de atac de cord, accident vascular cerebral și insuficiență cardiacă.

O cană de legume cu frunze este suficientă

În ceea ce privește cantitățile, nu este nevoie să mâncați exclusiv legume cu frunze, deoarece cantitatea optimă ar fi doar o cană pe zi. Nu există niciun beneficiu suplimentar dacă mănânci mai multe, după cum explică dr. Bondonno:

„Oamenii nu trebuie să ia suplimente pentru a-și crește nivelul de nitrați, deoarece studiul a arătat că o cană de frunze de legume verzi în fiecare zi este suficientă pentru a profita de beneficiile împotriva bolilor de inimă. Nu am văzut alte beneficii la persoanele care au consumat niveluri mai ridicate de legume bogate în nitrați.”

În cele din urmă, dacă nu sunteți sigur cum să mâncați o ceașcă din aceste legume, dr. Bondonno vă recomandă să includeți o ceașcă de spanac într-un smoothie cu banane sau fructe de pădure.

Adauga un comentariu