Eveniment-Social

O celebra escroaca este cautata in toata tara

Publicat: 10 feb. 1999
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:488;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Printre victime se numara MSI Trading SRL Iasi si o societate din Piatra Neamt

Timp de doi ani de zile, societatea comerciala „La Mirela si Nicu SRL”, apartinand sotilor Mirela si Constantin Turmacu, cu sediul in municipiul Constanta, a fost pe linia de plutire, ba chiar incepea sa prospere. Acest lucru s-a intamplat pana in momentul cand unul dintre administratorii si actionarii firmei, Mirela Turmacu – si-a angajat mama, oferindu-i in grija si pastrare toate actele si stampilele. Din acest moment, problemele au inceput sa se iveasca, ajungandu-se in final la falimentul societatii si inevitabil in fata instantei de judecata.

Cu toate ca avea numai 4 clase primare, noua angajata, Violeta Constantin (45 de ani), se ocupa de toate actele si documentele de desfasurare ale firmei. Cea care a ajutat-o pe Violeta, sa ajunga pe salile tribunalelor a fost Angela Ion. Din momentul in care a intalnit-o, in cursul lunii septembrie 1997, Angela Ion s-a oferit sa o ajute in afaceri, promitandu-i bani si prosperitate. Violeta Constantin a facut imediat demersurile necesare obtinerii de la Camera de Comert si Industrie Constanta a unui certificat de reinmatriculare a societatii fiicei sale, iar de la Banca Agricola Constanta a facut rost de un carnet CEC seria B-002, pe care, impreuna cu actele si stampilele firmei „La Mirela si Nicu SRL” le-a transportat la Buzau si le-a oferit partenerei sale de afaceri. Dupa cateva saptamani, aceasta a mers din nou in Buzau si i-a dat Angelei Ion 4 milioane de lei, pentru achizitionarea unei cantitati de zahar.

Partenera sa de afaceri a falsificat o delegatie, in care s-a imputernicit singura, in calitate de administrator, sa ridice produsele comandate. Prezentandu-se drept administratora firmei „La Mirela si Nicu SRL”, Angela Ion s-a prezentat la societatea ieseana MSI Trading SRL, solicitand cumpararea a 20 tone de zahar. Pentru a nu starni suspiciuni, ea a prezentat conducerii firmei iesene copiile dupa toate actele de infiintare a societatii „La Mirela si Nicu” si a obtinut in final cele 20 tone de zahar, plata fiind efectuata prin fila CEC B002 nr.00095876, care a fost completata cu suma de 71,5 milioane de lei, de catre contabila unitatii. Dupa ce a preluat marfa, escroaca a transportat-o cu un camion pana la Buzau, unde a fost descarcata la un depozit en-gross. In luna decembrie 1997, intreaga cantitate de zahar a fost vanduta SC Rocom SRL Buzau, stabilindu-se ca plata sa se faca in functie de vanzarea produsului.

In cele trei deplasari pe care le-a facut la Buzau, Violeta Constantin i-a oferit partenerei sale de afaceri aproape 30 milioane de lei, pentru a avea acoperire in banca. Cele doua partenere au procedat in mod similar si cu o firma din Piatra-Neamt, pentru care Constantin Violeta este cercetata in stare de arest de catre Parchetul Bacau. Realizarea acestui contract a prejudiciat firma ieseana MSI Trading SRL cu 72 milioane de lei, suma cu care aceasta unitate se constituie parte civila in fata instantei de judecata.

Pe parcursul cercetarilor, Violeta Constantin a recunoscut ca a primit 28 milioane de lei, proveniti din vanzarea zaharului si a avut o atitudine sincera si cooperanta. Partenera sa de afaceri, Angela Ion, cercetata pentru inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata, s-a sustras o perioada de la urmarirea penala si a fost data in urmarire generala.

Adauga un comentariu