National

O cisterna cu GPL s-a rasturnat, mai multe locuinte au fost evacuate

Publicat: 11 ian. 2012
1
Drumul National 1 a fost complet blocat, ieri seara, intre Bucuresti si Ploiesti, dupa ce o cisterna incarcata cu gaz petrolier lichefiat (GPL) s-a rasturnat in localitatea prahoveana Puchenii Mosneni, a rupt un stalp de electricitate si a intrat in zidul unei farmacii.
Circulatia pe DN 1 a fost reluata in noaptea de marti spre miercuri, in jurul orei 3.00, dupa ce incarcatura a fost transvazata intr-un alt autovehicul, informeaza Mediafax.
Traficul pe DN1, 1, in localitatea prahoveana Puchenii Mosneni, a fost reluat dupa ce cele aproximativ sase tone de GPL din cisterna rasturnata au fost transvazate intr-o alta cisterna.
De asemenea, dupa incheierea operatiunii, locuitorii din zona, care fusesera evacuati pe o raza de trei sute de metri, au revenit in casele lor.
Cisterna rasturnata a fost repusa pe roti si scoasa in afara carosabilului, in cursul zilei de astazi urmand sa fie luata de acolo.
Potrivit unor surse oficiale, cisterna implicata in accident ar apartine societatii Transgaz.
Politistii nu au stabilit deocamdata cauza accidentului, intrucat soferul cisternei, care era singur in masina in momentul producerii incidentului, este in continuare internat in Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti, el fiind transportat la unitatea medicala in stare de soc.
Traficul pe DN 1 a fost complet blocat, incepand de marti seara, timp de aproximativ cinci ore si jumatate, dupa ce soferul unei cisterne incarcate cu GPL, care circula dinspre Bucuresti spre Ploiesti, a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul a iesit de pe sosea, a rupt un stalp de electricitate si s-a rasturnat, ramanand proptit in zidul unei farmacii.
Traficul a fost redirectionat pe strazile din localitatea Puchenii Mosneni.
De asemenea, zona a fost evacuata pe o distanta de 300 de metri.
Adauga un comentariu