Actualitate

O clădire uriaşă s-a prăbușit în Miami, SUA! Sute de oameni evacuaţi și răniţi! Imaginile care amintesc de World Trade Center – FOTO, VIDEO

Publicat: 25 iun. 2021
o clădire s-a prăbușit în Miami, SUA
O mare parte din blocul de apartamente cu 12 etaje s-a prăbușit joi

Salvatorii caută cu disperare supraviețuitori prinși printre dărâmăturile unei clădiri rezidențiale cu 12 etaje prăbușite la nord de Miami. Clădirea este uriașă iar martorii susţin că imaginile au adus aminte de tragedia de la World Trade Center. Cel puțin o persoană a murit și 99 sunt încă dispărute, spun oficialii.

Autorităţile nu ştiu motivele care au condus la prăbușirea clădirii care are o vechime de 40 de ani. Până au fost localizate cel puțin 102 persoane, dar nu este sigur câți erau în clădire când a coborât. Zeci de supraviețuitori au fost scoși din moloz.

Salvatorii au folosit camere sonare şi câini special instruiţi pentru a găsi persoanele dispărute

Odată cu căderea nopții, sute de salvatori foloseau camere sonare și câini special instruiți, în timp ce scotoceau molozul pentru supraviețuitori. Echipele făceau tuneluri dintr-o parcare subterană de sub clădire pentru a ajunge la victime.

” Autoritățile sunt prezente la fața locului cu echipele lor de căutare, împreună cu câinii lor”, a declarat reporterilor directorul poliției din Miami-Dade, Freddy Ramirez.

„Suntem în modul de căutare și salvare. Nu vom renunţa la căutări şi vom lucra toată noaptea. Nu ne oprim.”

Echipele de căutare au detectat zgomote, dar nu s-au auzit voci din tonele de resturi. Oficialii spun însă că eforturile sunt periculoase, deoarece dărâmături ar putea prăbuși deasupra lor.

„Acest proces este lent și metodic”, a spus Ray Jadallah, asistent șef pompieri Miami-Dade. „De fiecare dată când am început să spargem părți ale structurii, bucăți moloz cădeau peste noi”. Ploaia constantă și furtunile complică și mai mult o sarcină deja dificilă pentru echipele de căutare și salvare.

Au fost preluate mostre ADN de la rudele celor dispăruți

Autoritățile au început să preia mostre de ADN de la rudele celor încă dispăruți în cazul în care doar resturile membrilor familiei lor sunt găsite în dărâmături.

Rudele celor dispăruți au fost strânși în jurul unui centru comunitar la câteva blocuri de clădirea prăbușită, așteptând informații și temându-se de cele mai rele.

Nicolas Fernandez a declarat că apelurile sale către cei dragi dispăruți au rămas fără răspuns.

„Cred că au dispărut”, a spus el pentru CBS. „Nu vreau să fiu pesimist, dar le-am sunat non-stop fără niciun răspuns”. O mare secțiune a turnurilor Champlain de pe malul oceanului din orașul Surfside s-a prăbușit la pământ în primele ore ale zilei de joi.

Martorii oculari au descris auzind ce sună a tunet înainte de a vedea un nor imens de praf în urma prăbușirii. Unul a comparat scena cu atacurile din 11 septembrie 2001 asupra Turnurilor Gemene.

Comentarii
Adauga un comentariu