International

O compozitie necunoscuta a lui Mozart, descoperita in Austria

Publicat: 24 mart. 2012
1

O bucata muzicala necunoscuta pana de curand, despre care expertii afirma ca a fost compusa de Wolfgang Amadeus Mozart la varsta de 10 ani, a fost descoperita recent in Austria, informeaza bbc.co.uk.

Compozitia, despre care se crede ca a fost compusa in 1767 sau 1768, a fost descoperita intr-un caiet gasit in podul unei case.

Expertii au ajuns de curand la concluzia ca exista indicii foarte puternice care dovedesc faptul ca aceasta bucata muzicala, scrisa in tempo-ul molto allegro, a fost compusa de Mozart.

Compozitia a fost gasita intr-un caiet pe care apare scris numele Del Signore Giovane Wolfgango Mozart.

Desi bucata muzicala nu a fost trecuta in acel caiet de scrisul de mana al lui Mozart sau de cel al tatalui sau Leopold, istoricii de la Fundatia Mozarteum din Salzburg sunt convinsi ca ea a fost compusa de talentatul muzician austriac.
Potrivit expertului in muzica clasica Hildegard Herrmann-Schneider, doar Leopold Mozart folosea acel nume (Del Signore Giovane Wolfgango Mozart) atunci cand scria pe caiete sau pe foi de hartie numele fiului sau.

Carnetul are 160 de pagini, este datat din 1780 si include alte cateva lucrari compuse de tatal lui Mozart.
Muzicianul austriac Florian Birsak a interpretat aceasta compozitie care are o durata de patru minute, creata de Mozart la varsta copilariei, pe pianul original al celebrului compozitor.

In 2009, cercetatorii austrieci au descoperit alte doua bucati muzicale despre care se crede ca au fost compuse de Mozart la varsta de sapte sau opt ani.

Adauga un comentariu