Plante medicinale

O cura de soc previne raceala si gripa. Planta va ajuta sa treceti iarna mai usor

Publicat: 16 nov. 2012
7

Chiar daca nu poate trata raceala sau gripa, socul poate preveni aparitia acestor neplaceri. Iarna poate fi un aliat pentru sanatatea dumneavoastra. In natura socul este usor de recunoscut datorita bobitelor sale negre, pline de suc violet. Actiunea sa se datoreaza sinergiei diferitelor flavonoide, pigmentilor si esentelor care il compun. Facilitand transpiratia, socul usureaza evacuarea toxinelor. Deoarece are proprietati diuretice, el detoxifica rapid organismul si contribuie la scaderea febrei. Faceti o cura preventiva cand incepe vremea sa se raceasca. Infuzie de soc: o lingura la 250 ml de apa, de 2-3 ori pe saptamana.
Datorita virtutilor sale sudorifice si diuretice, socul ajuta la curatarea porilor pielii. Mucilagiile florilor permite calmearea iritatiilor superficiale. Acestea se aplica sub forma de comprese imbibate in infuzie sau in apa florala de soc si se foloseste pentru pielea capului, iritatii ale ochilor, abcese etc.
Gargara cu soc da rezultate interesante in cazul mucoaselor inflamate. Flavonoizii favorizeaza cicatrizarea, iar taninele se asociaza cu proteinele pentru intarirea barierei membranare. Gargara se face cu infuzie – o lingura de soc la 150 ml de apa.

Adauga un comentariu