Magazin

O deputata din Canada a UITAT documente SECRETE ale NATO in AEROPORT

Publicat: 03 iun. 2014
1

Deputata Cheryl Gallant, din partea Partidului Conservator din Canada, a uitat, din cauza grabei, in sala de asteptare a aeroportului din Ottawa, un dosar cu documente clasificate despre politica externa a tarii sale si discutiile purtate de Canada cu NATO, in timp ce pleca spre Adunarea Parlamentara a NATO, care s-a desfasurat saptamana trecuta in Lituania, relateaza iPolitics, preluata de romaniatv.net.

Citeste si: Documente secrete descoperite la Iasi. In prim plan sunt mari personalitati

Dosarul, de peste 200 de pagini, cu documente care contineau informatii despre provocarile la adresa NATO, despre conflictele din Afganistan si, Siria, informatii referitoare la Rusia si China, precum un raport britanic din domeniul apararii antiracheta, a fost gasit de catre fostul ministru liberal Sheila Copps.

Citeste si: Dezvaluiri din DOSARE SECRETE. Charlie Chaplin NU a existat – FOTO

„A fost o adevarata comoara pentru oricine era interesat de politica externa a Canadei”, a remarcat Sheila Copps, care a gasit clasorul de culoare alba in zona de plecare miercurea trecuta, in timp ce se indrepta intr-o calatorie de afaceri in Prince Edward Island.

Citeste si: Un ziarist AVERTIZEAZA: Documente de SPIONAJ, de la Edward Snowden, vor SOCA

Intr-un interviu pentru iPolitics, ea spune ca, potrivit calculelor sale, dosarul s-a aflat in aeroport, fara supraveghere, in jur de trei ore. „Nu era intr-un plic sau altceva. Statea ca o carte deschisa”, a mai indicat ea, adaugand ca multe dintre documente par sa fi fost elaborate de Ministerul Afacerilor Externe, pentru Comert si Dezvoltare.

Adauga un comentariu