Boli si tratamente

O descoperire face ca pacientii cu boala Parkinson sa poata fi vindecati

Publicat: 28 iul. 2018
25

O gena asociata cu 3-4% din oamenii cu boala Parkinson poate juca un rol important la multe, daca nu toate persoanele cu aceasta boala, conform unui nou studiu publicat de savantii de la University of Pittsburgh School of Medicine.

Gena, numita LLRK2, era considerata cauza bolii doar atunci cand suferea mutatii, dar savantii au gasit ca este la fel de semnificativa la forma non-ereditara a bolii, conform studiului publicat pe 25 iulie in jurnalul Science Translational Medicine, potrivit descopera.ro.

„Descoperirea este extrem de importanta pentru ca sugereaza ca terapiile care se dezvolta in prezent pentru un mic grup de oameni pot fi benefice pentru toti cu aceasta boala”, precizeaza J. Timothy Greenamyre, unul dintre autorii studiului. Cercetatorii au aplicat noul test pe tesutul cerebral mort donat de pacientii cu boala Parkinson, dintre care niciunul nu aveau mutatii in gena LRRK2 si de oamenii sanatosi de varste apropiate, scrie Medical Xpress.

Testul a indicat ca in „neuronii dopaminei”, care sunt celulele creierului cele mai afectate de Parkinson, LRRK2 era foarte activa in indivizii afectati de boala, dar nu in indivizii sanatosi. O a doua descoperire majora a fost aceea ca s-a aratat legatura dintre doua proteine care au fost recunoscute in mod separat ca elemente importante in aparitia bolii Parkinson.

Boala Parkinson este o afectiune neurologica frecventa, despre care se estimeaza ca ar afecta peste 4 milioane de persoane din intreaga lume.Boala Parkinson este o afectiune frecventa cu o prevalenta in jur de 1 la 1000, putand ajunge la 1 la 200 in populatia varstnica, estimindu-se ca afecteaza peste 4 milioane de persoane din intreaga lume. Boala Parkinson este cauzata de distrugerea sau degenerescenta neuronilor care produc dopamina, substanta neurotransmitatoare, responsabila cu capacitatea organismului de a-si controla miscarile normal. Principala arie afectata este situata profund, in substanta cerebrala, fiind numita si “substantia nigra” (substanta neagra).

Adauga un comentariu