Arheologie

O descoperire facuta la Ierusalim iti taie rasuflarea

Publicat: 11 sept. 2013
Arheologii israelieni au descoperit 36 de monede din aur, un medalion din aur gravat cu un candelabru evreiesc si mai multe bijuterii din aur si argint datand din epoca bizantina in centrul vechi al Ierusalimului, a anuntat Universitatea ebraica din Ierusalim, scrie Mediafax.
Tezaurul a fost descoperit la o distanta de aproximativ 50 de metri de Esplanada moscheilor, pe care evreii o denumesc „Muntele Templului„, unde s-au aflat templele evreiesti ale regilor Solomon si Herod.
Potrivit lui Eilat Mazar, sapaturile efectuate in acest perimetru au condus la descoperirea mai multor obiecte datand din epoca templului lui Solomon, distrus de babilonieni in anul 586 i.e.n., potrivit credintelor evreiesti. Insa, potrivit oamenilor de stiinta, aceste descoperiri datand din secolul al VII-lea e.n. sunt complet neasteptate.
„Cea mai probabila explicatie este aceea ca (…) ascunzatoarea desemna locul in care trebuia sa fie construita o noua sinagoga, intr-un loc apropiat de Muntele Templului”, a spus Eilat Mazar.


loading...

Adauga un comentariu