Arte vizuale

O descoperire SOCANTA confirma existenta unui Mesia inaintea lui Iisus

Publicat: 07 mai 2013
3
O piatra ce poarta denumirea de „Piatra lui Gabriel” ce a fost descoperita in Iordania confirma faptul ca inaintea lui Iisus a existat un Mesia.
Aceasta piatra de aproximativ un metru a fost descoperita in 2000, dupa care a fost prelevata spre a fi studiata. Interesant este ca textul a fost scris cu cerneala si nu sculptat, asa cum se obisnuia in timpurile stravechi. Niciun text religios din vremea respectiva nu a mai fost insemnat cu cerneala pe piatra, acest fapt a atras atentia specialistilor.
In urma cercetarii s-a stabilit ca textul este scris in ebraica si ca este o poveste despre un Mesia care a existat inaintea lui Iisus. Acest Mesia necunoscut a condus o armata impotriva romanilor. Dupa o lupta crancena, personajul misterios a fost ucis pe campul de lupta. Momentul culminant al povestirii se petrece in clipa in care Arhanghelul Gabriel coboara langa trupul fara viata al luptatorului si ii porunceste ca dupa trei zile sa se trezeasca la viata. La fel ca si in cazul invierii lui Iisus, acest Mesia este trezit la viata cu ajutorul ingerilor.
Piatra contine 87 de randuri scrise, dar doar jumatate sunt lizibile, fapt pentru care interpretarea corecta a informatiei poate sa fie relativa. Cu toate acestea, expertii inca dezbat aceasta scriere pentru ca rezultatul final sa prinda un contur veridic.
“Personajul principal al scrierii este ingerul Gabriel, care coboara din cer pentru a-l readuce la viata pe conducatorul armatei din Ierusalim. Astfel, acest conducator trece prin experienta invierii din morti si este considerat de oameni un Mesia“, sustine istoricul Adolfo Roitman, potrivit efemeride.ro.
Aceasta descoperire pune pe jar intreaga istorie religioasa si astfel primul Mesia pe care l-a cunoscut lumea crestina este acest important luptator.
Se mai crede ca aceasta armata, condusa de Mesia, a fost ajutata de ingerii coborati din ceruri pentru a-i invinge pe romani.
Nimeni nu poate preciza cu exactitate cine ar fi putut sa scrie un asemenea text pe o asemenea piatra, dar cercetatorii sunt de parere ca aceasta scriere este mai veche decat Biblia.
Adauga un comentariu