Eveniment-Social

O doctorandă de la USAMV Iași oferă consultanță personalizată prin servicii unice la nivelul Moldovei pentru micii fermieri

Publicat: 26 nov. 2020
Doctorandă a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară
Doctorandă a USAMV Iași oferă consultanță personalizată on-line micilor fermieri

Doctorandă a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași vine în sprijinul micilor fermieri. Aceasta le oferă consultanță personalizată prin servicii unice la nivelul Moldovei. Florentina Vrîncianu este doctorandă în anul al II-lea la Facultatea de Horticultură, specializarea Legumicultură. Împreună cu soțul, absolvent al Universității de Agronomie din Iași, a pus bazele unei afaceri unice în zonă, oferind sfaturi și tratamente fitosanitare abia după un set întreg de analize prelevate din ferme

O doctorandă a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași vine în sprijinul micilor fermieri oferindu-le consultanță personalizată prin servicii unice la nivelul Moldovei. Florentina Vrîncianu este doctorandă în anul II la Facultatea de Horticultură, specializarea Legumicultură. Tânăra, împreună cu soțul, și el absolvent al USAMV Iași, au pus bazele unei afaceri unice în zonă, oferind sfaturi și tratamente fitosanitare abia după un set întreg de analize prelevate din ferme.

Din ce în ce mai mulți mici fermieri pun preț pe cunoaștere, pe știință, nu își doresc să piardă investițiile și atunci apelează la consultanță de specialitate

În acest context, Florentina Vrîncianu, doctorandă în anul II la Facultatea de Horticultură arată că din ce în ce mai mulți mici fermieri pun preț pe cunoaștere, pe știință, nu își doresc să piardă investițiile și atunci apelează la consultanță de specialitate.

„Foarte mulți tineri s-au întors din străinătate și au pus bazele unor mici afaceri aici în România, dorind să investească în producția locală, ecologică. Toate demersurile fermierilor implică o serie de costuri destul de mari, de aceea toți cei care apelează la ajutorul nostru pun preț pe transferul de cunoștințe de specialitate. Din ce în ce mai mulți mici fermieri pun preț pe cunoaștere, pe știință, nu își doresc să piardă investițiile și atunci apelează la consultanță de specialitate”, a povestit Florentina Vrîncianu.

Serviciile oferite de tinerii specialiști presupun deplasarea pe teren, în fermă, evaluarea situației și întocmirea unei scheme personalizate de tratamente

Mai departe, de menționat că serviciile oferite de tinerii specialiști presupun deplasarea pe teren, în fermă, evaluarea situației, întocmirea unei scheme personalizate de tratamente în funcție de toți parametrii necesari unei culturi. Din cauza pandemiei, tinerii antreprenori au pus bazele și unei farmacii fitosanitare on-line pentru a veni și mai aproape de nevoile celor care apelează la specialiști.

„Numărul acestora din urmă este în creștere, fapt ce ne-a determinat să ne mărim echipa și am apelat la tineri absolvenți ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași. Ne-am pus la punct și un sistem de consultanță on-line pentru a fi aproape de cei care au nevoie de sprijinul nostru”, a mai punctat Florentina Vrîncianu.

Comentarii
  • Eu vand un dihor in buna stare, vand parfumuri la 50 ml, vand si un spatiu de magazin (fara director), si vand si un telefon mai vechi.
    De la jorj ce sa vand ? Casca de motoretist ? Mai bine se vinde imaginea lui de clovn, seamana cu ma-sa leit.
    Aia sufera dupa bucatar, eu dupa taticu. Jorj n-are. E facut din polen.

Adauga un comentariu