Titlurile zilei

O doctoriţă ginecolog din Iaşi ce pozează la volanul unui Ferrari a condus beată şi a intrat aseară pe contrasens într-o maşină nou nouţă! La ce alcoolemie avea este de înţeles totul! – Exclusiv, Galerie Foto, Video

Publicat: 17 feb. 2021
Accident rutier produs de Theodora R.
Accident rutier produs de Theodora R.

Accident rutier produs în seara zilei de 17 februarie 2021 pe Calea Galata din Iași. O doctoriță ginecolog care se afla la volanul unui autoturism marca Skoda a intrat pe contrasens și a intrat în plin într-o mașină Renault Talisman. Din fericire nu au fost înregistrate victime. Comportamentul femeii a ridicat suspiciuni. Aceasta a ajuns pe mâna poliției.

După ce a fost testată cu aparatul alcooltest a reieșit faptul că avea o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Theodora R. a acceptat să fie transportată la o unitate medicală în vederea racoltării probelor biologice.

Recomandări pentru evitarea producerii accidentelor rutiere

Oamenii legii acționează în permanență cu scopul de a reduce riscul rutier, de a combate principalele cauze care generează accidentele rutiere și de a salva vieție, dar și pentru a sancționa participanții la trafic care nu respectă regulile de circulație, fiind un real pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

Recomandările Poliției Române pentru șoferi pentru a evita producerea accidentelor rutiere:

 1. „Contribuie la siguranţa rutieră! Nu conduce autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice!
 2. Planifică-ţi din timp călătoria! Dacă vremea este nefavorabilă renunţă la utilizarea automobilului propriu şi foloseşte transportul în comun.
 3. Pe carosabil se pot forma zone alunecoase înainte ca termometrul să arate 0˚C. Ia în calcul iminenţa apariţiei poleiului!
 4. Pleci la drum de sărbători? Nu risca să conduci obosit, ia pauze dese!
 5. Este foarte important să ai o bună vizibilitate în trafic. Nu pleca la drum până nu ai curăţat complet toate geamurile maşinii.
 6. Este ilegal să conduci sub influenţa substanţelor psihoactive, inclusiv a unor medicamente care conţin asemenea substanţe.
 7. Distanţele de frânare pot fi de până la 3 ori mai mari pe drumuri alunecoase. Adaptează-ţi viteza şi circulă cu prudenţă!
 8. Dacă ai consumat câteva pahare cu alcool în cursul serii, este posibil ca dimineaţa să fi încă sub influenţă. Nu risca să conduci astfel!
 9. Asigură-te că sistemul de control al stabilităţii autovehiculului tău este pornit, pentru a-ţi asigura o tracţiune optimă.
 10. Nu accepta să te urci într-o maşină condusă de un şofer băut! Anunţă imediat poliţia.
 11. Dacă drumarii acţionează pentru deszăpezire creează-le spaţiu de lucru! Nu-i depăşi şi facilitează-le acţiunea!
 12. Porneşti la drum lung de sărbători? Ca tine procedează alte câteva mii de şoferi! Ia-ţi o rezervă de timp!”
Comentarii
Adauga un comentariu