Sanatate si frumusete

O durere in piept ar trebui sa te trimita de urgenta la medic

Publicat: 30 iul. 2018

O durere in piept aparuta ca din senin sau o senzatie de strivire la nivelul toracelui nu trebuie niciodata ignorata.Aceasta durere poate avea mai multe cauze. Nu toate sunt grave, dar ele pot fi semnul unor afectiuni cardiace, care nu sunt deloc de neglijat: boli respiratorii, problemele digestive etc.

Durerea poata sa apara si la copii, dar nu este cauzata, de obicei, de un atac de cord, ci poate aparea, de pilda, in cazul unei afectiuni cardiace congenitale sau al unui defect din nastere. Durerea toracica mai poate fi cauzata si de infectii, inflamatii, traumatisme, cancer si alte afectiuni. Atunci cand durerea aparute concomitent cu  scurtarea respiratiei (dispnee) dupa o lunga perioada de inactivitate poate fi un semn de embolism pulmonar, situatie in care viata ne este grav pusa in pericol.

Durerea toracica poate fi insotita de simptome digestive, precum dureri abdominale, dificultate la deglutitie (inghitire), durere in gat, senzatie de nod in gat, regurgitatie greata si varsaturi, dar si de altele precum anxietate, senzatie de teama sau panica, stres, transpiratii la nivelul palmelor.

Daca durerea din piept este insotita de febra, atunci, foarte probabil ca aceasta sa fie produsa de o infectie, iar daca iradiaza de la nivelul gatului, spatelui sau in zona abdominala catre torace simptomele pot sugera o afectiune a tractului digestiv. Cauza acestor semne si simptome trebuie stabilita intotdeauna prin analize (de exemplu scaderea nivelului de oxigen sau cresterea nivelului de dioxid de carbon din sange) pentru a evita orice potential risc.loading...

Adauga un comentariu