Actualitate

O elevă, prinsă înarmată cu două cuţite şi un pumnal la şcoală

Publicat: 09 oct. 2020
Mai multe arme albe descoperite la o adolescentă din liceul Pitești
Două cuțite și un pumnal de tip box

O adolescentă a fost prinsă cu mai multe arme albe la şcoală. Asupra fetei, în vârstă de 16 ani, alături de doi băieți, în curtea Liceului Tehnologic Dacia Pitești, au fost descoperite două cuțite și un pumnal. Cei trei elevi au fost scoși de jandarmi, la solicitarea conducerii unităţii de învăţământ.

Elevă înarmată la un liceu din Piteşti

Jandarmii din Argeș au fost solicitați, joi, 8 octombrie 2020, de conducerea Liceului Tehnologic Dacia Pitești, pentru că în incinta curţii unității de învățământ au intrat mai mulți tineri care nu erau elevii școlii. Jandarmii au găsit doi băieți și o fată, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, care se aflau în curtea liceului.

Cei trei au fost legitimați și controlați de forţele de ordine, iar asupra fetei au fost găsite două cuțite, unul cu lamă de 21 de centimetri, altul cu lamă de 25 de centimetri lungime și un pumnal tip box.

Pe numele fetei a fost întocmit un dosar penal pentru deținere de obiecte interzise. Totodată, cei trei adolescenți au fost amendați cu suma totală de 1.500 de lei pentru pătrunderea fără drept în incinta unității de învățământ și cu avertismente pentru constituirea de grup în scopul comiterii faptelor antisociale.

Crimă oribilă, într-o societate comercială din Iași! Un tânăr de 18 ani l-a înjunghiat pe colegul de muncă din cauza barbutului!

Un tânăr de 18 ani a fost pedepsit de magistrați după ce a fost acuzat că a comis o crimă oribilă, în cadrul unei societăți comerciale. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Ionuț Timofte la 9 ani de pușcărie, pentru omor. Individul trebuie să achite și daune în valoare de peste 100.000 de euro copilului victimei, pe care l-a lăsat orfan

Crimă oribilă, într-o societate comercială din Iași! Un tânăr de 18 ani l-a înjunghiat pe colegul de muncă din cauza unui joc de barbut! Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au decis condamnarea lui Ionuț Timofte la 9 ani de pușcărie, pentru omor.

„Ia act ca persoana vătămată Elena F. (mama defunctului) nu s-a constituit ca parte civilă în cadrul prezentului proces penal. Admite acțiunea civilă exercitată în cadrul prezentului proces penal de către partea civilă minoră Ionela F. (fiica defunctului Flueraru Ioan), prin reprezentantul său legal. Îl obligă pe inculpatul Ionuț Timofte să îi plătească părții civile sus-menționate suma de 10.000 de lei – cu titlu de daune materiale – , precum și suma de 100.000 de euro – cu titlu de daune morale. Dispune confiscarea de la inculpat a bunului folosit de către acesta la săvârșirea infracțiunii, respectiv un cuțit de bucătărie având mânerul de culoare neagră, din material plasticat, în lungime de 12 cm, și lama din inox, în lungime de 19 cm și lățimea lamei de 2,2 cm”, au precizat magistrații ieșeni. Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ionuț Timofte, acuzat că l-a înjunghiat pe colegul de muncă din pricina barbutului!

Procesul lui Ionuț Timofte (18 ani) a început pe 25 mai 2020. Înainte de aceasta, procurorii ieșeni au formulat o propunere de arestare preventivă pe numele tânărului de 18 ani, pentru omor. Conform anchetatorilor, incidentul dintre inculpatul Ionuț Timofte și victima Ioan F. a avut loc în seara zilei de 7 mai 2020.

„Pe 7 mai, din cauza faptului că a plouat, inculpatul și partea vătămată, care lucrau ca zilieri la o fermă din comuna Cotnari, județul Iași, au rămas în spațiul de cazare, alături de alți zilieri. Acolo, aceștia au consumat băuturi alcoolice și au jucat barbut. La un moment dat, între inculpat și victimă a intervenit o neînțelegere, generată de jocul de zaruri. Atunci, inculpatul a pus mâna pe un cuțit și l-a înjunghiat pe bărbatul de 49 de ani, o singură dată, în zona pieptului. Din cauza leziunii suferite, victima a decedat”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. În urma incidentului, tânărul de 18 ani a fost arestat preventiv pentru omor.

Un incident tras la indigo: ucis de un coleg de muncă

Un alt ieșean a fost condamnat după ce a fost acuzat că și-a ucis un coleg de muncă. Astfel, recent, Tribunalul Iași a decis condamnarea lui Dumitru Lucan la 7 ani și 6 luni de temniță, tot pentru omor. Acesta a fost obligat să le plătească părților civile 30.000 de lei, reprezentând daune materiale, și 150.000 de euro, cu titlu de daune morale.
În urmă cu câteva luni, Dumitru Lucan a fost trimis în judecată de către procurori. Conform anchetatorilor, incidentul a avut loc la începutul lunii decembrie 2019.

„Pe 8 decembrie 2019, în jurul orei 23:30, în timp ce se aflau cazați la ferma viticolă Ceplenița, pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice și al unei discuții contradictorii, inculpatul a intrat în conflict cu victima căreia i-a aplicat o lovitură cu un cuțit în direcția inimii (la nivelul hemitoracelui stâng anterior). Deși în aceeași cameră erau cazate mai multe persoane, niciuna dintre acestea nu a intervenit în altercație, victima rămânând pe patul ei și agravându-i-se starea de sănătate”, au subliniat anchetatorii ieșeni.

Adauga un comentariu