News Flash:

O eroare financiara obliga Posta sa plateasca 1,3 miliarde lei

15 Aprilie 1999
925 Vizualizari | 0 Comentarii
Directia Regionala de Posta Iasi
•Directia de Control Financiar Iasi din cadrul Curtii de Conturi a Romaniei a stabilit ca Directia Regionala de Posta Iasi datoreaza bugetului de stat suma de 504.901.000 lei si 867.521.000 reprezentind impozit pe salarii, respectiv majoratile de intirziere.

Verificarile intreprinse de controlorii Curtii de Conturi, au vizat la aceasta directie modul de impozitare a drepturilor acordate soferilor pentru compensarea cheltuielilor privind intretinerea si repararea masinilor utilizate pe cursele postale auto.

A reiesit ca, in perioada 1994-1998 Directia Regionala de Posta Iasi a platit ca locatie pentru intretinere si reparatii auto suma de un miliard lei, dar nu a fost impozitata conform prevederilor legale. Curtea de Conturi a considerat ca in acest caz ar fi trebuit aplicat impozitul pe salariu.

In procesul verbal incheiat la Directia Regionala de Posta se face mentiunea ca acest aspect a fost sesizat si de organele de control ale DGFPCFS Iasi, in cursul anului 1998, dar actiunea nu a fost finalizata.

Ca urmare a controlului DGFPCFS Iasi, Directia Regionala de Posta Iasi a solicitat prelungirea termenului de incheiere a actului de control cu 60 de zile pentru a avea posibilitatea solutionarii la nivelul Companiei Nationale Posta Romana a situatiei pivind impozitarea alocatiilor pentru intretinerea autovehiculelor aflate in locatie de gestiune.

Pe aceasta tema Compania Nationala Posta Romana a purtat o serie de corespondente cu Ministerul de Finante prin care s-au invocat o serie de prevederi care ar conduce la scutirea de plata impozitului. Corespondenta nu a condus la scutirea de impozite, iar controlorii financiari au stabilit ca obligatia de plata a Directiei Regionale de Posta Iasi depaseste 1,3 miliarde lei.
In timpul controlului, Directia Regionala de Posta Iasi a achitat intreaga suma.

Conducerea Curtii de Conturi a tinut sa sublinieze ca neachitarea la termen a impozitului stabilit nu s-a facut din rea credinta ci pentru ca banii acordati salariatilor au fost trecuti intr-un cont cu prestari servicii si nu cu venituri salariale. De altfel, aceasta interpretare gresita s-a produs la nivelul tuturor regionalelor postale din tara.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dgfpcfs iasi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2018 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1459 (s) | 21 queries | Mysql time :0.036183 (s)