Actualitate

O facultate de top din Iasi, vizata de Microsoft, implicata intr-un proiect axat pe securitate informatica

Publicat: 21 dec. 2015
1

@ Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi, prin Facultatea de Informatica, va coordona începând cu anul 2016 proiectul european EBSIS – Event Based Systems in Iasi @ Acesta este unul de tip Twinning, obtinut prin competitie în cadrul programului de finantare Orizont 2020, pe axa Spreading Excellence and Widening Participation

Totul include ca parteneri, pe langa Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC), Universitatea din Neuchâtel – Elvetia si Universitatea Tehnica din Dresda – Germania, având un buget total de 867 mii de euro, alocat pe o durata de trei ani, din care subventia europeana ce revine UAIC, în calitate de coordonator, este de 335 mii de euro.

Citeste si: Un grup de profesori ai Universitatii Cuza, implicati intr-un proiect international unic

EBSIS vizeaza stimularea excelentei stiintifice si consolidarea activitatii de cercetare în cadrul Facultatii de Informatica a Universitatii Cuza, prin crearea de legaturi de colaborare cu partenerii externi: Institutul de Informatica din cadrul Universitatii din Neuchâtel si Facultatea de Informatica din cadrul Universitatii Tehnice din Dresda. Domeniul de cercetare urmarit de proiect este aria sistemelor bazate pe evenimente cu subramurile ce tin de securitate, toleranta la caderi si scalabilitate. Aplicabilitatea practica a ariei de cercetare este una larga. Exemplele posibile includ de la aplicatii distribuite din mediul enterprise software privind tranzactionari bursiere, pâna la aplicatii din zona Internet-of-Things, precum sisteme de recomandare bazate pe senzori. Cei doi parteneri externi detin o vasta experienta în aria sistemelor bazate pe evenimente, dovedita prin publicatii numeroase în jurnale si conferinte de top, participarea si coordonarea de alte proiecte europene de cercetare si organizarea de diverse conferinte internationale”, reliefeaza reprezentantii Universitatii Cuza.

Citeste si: Proiect deosebit lansat la Academia Romana din Iasi

De precizat ca, intreg proiectul urmareste un impact la multiple niveluri: extinderea ariei de cunostinte a studentilor din programele de master prin abordarea de noi subiecte specifice, consolidarea expertizei în cercetare a personalului academic si initierea de noi contacte de colaborare prin actiuni precum participarea la manifestari stiintifice, organizarea de scoli de vara si de a crea un teren propice pentru initierea de noi proiecte de cercetare.

Citeste si: La Universitatea Cuza s-a inventat detectorul de minciuni al politicienilor – FOTO, VIDEO

Adauga un comentariu