Titlurile zilei

O familie cu 5 copii, din Iași, are nevoie de ajutor! Focul necruțător le-a distrus casa și au pierdut totul – GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 01 aug. 2022
peretii unei care
Familia Duțu și-a pierdut casa într-un incendiu

O familie cu 5 copii, din comuna Dumești, a rămas fără casă în urma unui incendiu. Cauza ar fi fost un scurtcircuit de la care s-au aprins mai multe lucruri din pod, ulterior flăcările extinzându-se la restul încăperilor. Din fericire, nimeni nu a pățit nimic, însă din locuința familiei Duțu au mai rămas doar pereții

O familie cu 5 copii a rămas fără casă după ce flăcările i-au luat tot ce avea. Irina și Costel Duțu, împreună cei 5 copii ai lor, sunt o familie din satul Hoisești, comuna Dumești, care în urmă cu două luni au trecut printr-un moment greu ce le-a schimbat viața. Un incendiu le-a ars casa aproape în totalitate, cu tot ce era în ea, iar acum nu au posibilități suficiente pentru a o reconstrui.

O familie cu 5 copii și-a pierdut căminul

În urmă cu două luni, membrii familiei Duțu au trecut prin șocul vieții lor, atunci când și-au văzut casa cuprinsă de flăcări. Incendiul ar fi pornit de la un scurtcircuit, în timpul zilei. Din fericire, nimeni nu se afla în casă în acel moment, însă tot ce le-a mai rămas sunt pereții.

„Acum două luni s-a întâmplat problema cu incendiul. Eram la mama în casă, în momentul acela. Aveam în curte 2 case. A noastră și a ei. Eram la ea, e bătrână, are probleme cu vederea și îi dădeam de mâncare. S-a întâmplat pe la vreo 3 după-amiaza. Copiii au văzut fum și au venit să mă anunțe, dar era prea târziu. Am aflat că incendiul a pornit de la un scurtcircuit din pod. Au mai rămas doar pereții din casa noastră”, povestește Constantin Duțu.

Ieșeanul spune că a încercat să stingă focul de unul singur, până la sosirea pompierilor, însă, din cauza secetei, apa nu a fost suficientă încât să oprească flăcările. Acesta a reușit doar să stopeze extinderea incendiului către casa vârstnicei care se afla în apropiere.

„Aveam robinet în curte, dar nu avea presiune, din cauza secetei de acum. Am cerut ajutorul unui vecin și am reușit să împiedic focul să se extindă, cu două furtunuri, până au venit pompierii. Am pierdut tot”, relatează ieșeanul din Dumești.

Familia Duțu are nevoie de ajutor

Costel Duțu susține că nu are resurse suficiente încât să reconstruiască locuința și se teme că iarna le va bate la ușă și că îi va prinde nepregătiți.

„Acum stăm la mama în casă. Dar e greu cu 5 copii. Oamenii din sat nu au avut cu ce să ne ajute. A venit într-o zi primarul și a zis că o să vadă ce se poate face. Au venit și de la o fundație, au mai adus lucruri pentru copii. Nu știu când o să reușim să reconstruim casa, că nu avem cu ce”, adaugă bărbatul.

Cei 5 copii au vârste cuprinse între 3 și 14 ani, astfel că vor avea nevoie de mult sprijin pentru următoarea perioadă. Între timp, două asociații de caritate au aflat despre necazul familiei Duțu și încearcă să îi ajute.

„Am fost la ei, alături de domnul primar Mihai Cocoveică și de consilierul său, Costin Jalbă, le-am dus cele necesare și, bineînțeles, domnul primar a promis, alături de mine, că îi va ajuta și le va fi alături”, a transmis Anișoara Postolachi, președintele Asociației CaritAni.

Soții Duțu nu au cont deschis în bancă, astfel că nu pot primi donații în mod direct. Cu toate acestea, cele două ONG-uri se ocupă cu strângerea fondurilor pentru sprijinirea acestei familii.

Cei ce doresc să ofere o mână de ajutor o pot face donând în conturile CaritAni, cont în LEI: RO13BTRLRONCRT0548852001 sau cont în EURO: RO60BTRLEURCRT0548852001, cu mențiunea „Ajutor pentru familia Duțu”.

Pentru o familie cu 5 copii care și-a pierdut casa, orice ajutor este bine-venit.
Comentarii
  • Si cersetoarea asta de la kkt de ong , pnl-ista p.lii, cerseste pe toate grupurile . Pai, fa proprietarade ongista cersetoare, ajuta cu banii tai ca asa fac fundatiile si organizatiile serioase, cu sponsori, nu pe grupuri in facebook. Duci niste rufe si niste faina, te iei de mana cu primarasii, in special pnl-isti, aliniezi saracii oameni la poze si pe urma iti dai contul tau si pleci la cersit. Aloooo Politia, luati cersetoarea la intrebari…..

  • Ce e asa greu sa-si deschida un cont la banca?Ong-ista lasa mangleala si pacaleala, invata oamenii sa-si deschida cont, nu repede tu cu contul tau. Cersetoarea facebook-ului, ai umplut grupurile cu cerseala ta

  • Bravo! Sunteti minunati! Oameni de incredere mereu la datorie. Sunt tare mandra de tine Anisoara Postolachi. Esti un exemplu pentru foarte multi! Felicitari si Doamne ajuta in tot!

  • Nu o cunosc personal pe fata asta, Anisoara Postolachi, dar am auzit multe lucruri bune despre ea si Casa Share cu Bogdan. Stiu ca e foarte implicata si chiar ajuta multa lume necajita. Succes

  • Asocierea asta cu politica in caritate nu e prea ok. Anisoara insa e un om de nota 100000 si mereu face fapte bune. Mi-a demonstrat de foarte multe ori si o sustin cu incredere. Bravo Caritani! Bravo Ani Postolachi, esti un exemplu!

Adauga un comentariu