Bizar

O familie din Timisoara, amendata ca si-a facut frumos spatiul verde din fata casei. Explicatiei Politiei Romane

Publicat: 18 iun. 2018

O familie din Timisoara a cheltuit 1.000 de euro pentru a-si amenaja spatiul verde din fata casei, dar s-a trezit cu o amenda de la politia locala. Si asta pentru ca oamenii, spun autoritatile, ar fi construit, de fapt, o parcare ilegala, pe care au mascat-o in spatiu verde.

Satui de noroiul si praful din fata casei, sotii Neacsu s-au hotarat sa amenajeze singuri spatiul dintre trotuar si carosabil. Dupa ce au obtinut aprobarea de la Serviciul Tehnic al primariei Timisoara, au pus pavele si au sadit gazon. Totul i-a costat aproape 1.000 de euro. O sesizare i-a trimis, insa, pe politistii locali la locul amenajarii. „In luna februarie a venit cel de la Politia locala cand normal ca nu era iarba si se vedeau numai pavelele”, spune Olimpia Ciocirdel, proprietara.

„A existat o sesizare ca a fost amenajata o parcare in mod ilegal pe strada respectiva. Politistii locali s-au deplasat la fata locului unde au constatat ca sesizarea se confirma”, spune Daniela Seracin, purtatorul de cuvant al Politiei Locale Timisoara. Asa ca cei doi timisoreni au fost amendati cu 1.000 de lei pentru amenajarea unei parcari clandestine. „Noi am specificat, nu dorim parcare. De-aia am pus si aceste vaze, pe care le-am gasit cumva, ca sa nu parcheze. Sunt foarte sensibile. Am preluat de la domnul Robu astea, ca le-am vazut in oras si am zis dom’le, chiar e o idee. Poate la anul punem palmieri, depinde cum e moda. Pacat ca n-am gasit corabioare”, spune Constantin Neacsu, proprietar.

Cei doi timisoreni amendati fac haz de necaz, dar au termen pana in septembrie sa readuca spatiul la starea initiala. Adica 20 de metri acoperiti de noroi si praf. „Mesajul e ca nu merita. Adica nu cred ca merita. Multi oameni, chiar si cei care conduc, au priceput, de-aia multi isi fac in exterior, ca isi dau seama. Mie mi se pare penibil”, spune Constantin Neacsu.

La fel li se pare si oamenilor care aud despre situatie.
 – Nu este in regula, adica cand se face ceva frumos, nu-i frumos. Ii frumos numai ce face primaria?
– Este un abuz.

„Nu stiu, ne lamurim, oricum nu era normal sa-i amendeze. Daca cumva au gresit, nu stiu daca au gresit sau nu, ar fi trebuit doar sa-i atentioneze pentru ca oamenii n-au facut ceva inspre rau”, spune Nicolae Robu primarul Timisoarei. Timisorenii au contestat in instanta amenda primita de la Politia Locala si au pierdut. Vor face apel dupa ce instanta va motiva decizia.loading...

Adauga un comentariu