Eveniment-Social

O familie trebuie sa presteze munca voluntara din cauza amenzilor

Publicat: 16 sept. 2012

Din cauza faptului ca au primit numeroase amenzi pentru cersetorie, 20 de cetateni sunt obligati sa presteze munca in folosul comunitatii pana la stergerea datoriei. Potrivit sefului Politiei Locale, inspector Vasile Avasiloaie, majoritatea celor cu probleme sunt din comuna Ciohorani. „Multe din cazurile de cersetorie sunt sanctionate contraventional, cu proces verbal de contraventie, si sunt trimise in executare de catre organele fiscale pe raza de domiciliu. Pentru ca cei amendati nu achita amenda, nu pot fi executati silit deoarece nu au bunuri, conform legislatiei in vigoare OUG 2/2001, acestia sunt trimisi in judecata. Mai apoi amenzile sunt transformate in ore de munca in folosul comunitatii. La aceasta data avem 20 de cazuri in care prin sentinta civila Judecatoria Pascani a stabilit transferarea amenzii contraventionale aplicate in munca in folosul comunitatii. Este vorba despre un total de 194 de ore”, a declarat seful Politiei Locale, Vasile Avasiloaie.
Acesta a precizat faptul ca pentru fiecare caz au fost eliberate deja sentinte civile. Cei mai multi apartin unei singure familii, fiind vorba despre familia Marginica, din Ciohorani, cu varste intre 20-30 ani.
Recent, Mihaela Emilia Marginica, de 27 ani, a fost din nou amendata pentru faptul ca apela la mila publicului in centrul orasului desi era apta de munca. A fost amendata de catre agentii de Politie Locala cu suma de 100 lei.loading...

Adauga un comentariu