Actualitate

O fată de 13 ani a fost agresată de o altă minoră

Publicat: 08 sept. 2020
fată bătută la Deva de o altă minoră
O fată de 13 ani a fost agresată de o altă minoră în Deva

O fată în vârstă de 13 ani din Deva a fost agresată de o adolescentă, în vârstă de 16 ani, fără ca cineva să intervină. Filmulețul cu agresiunea a fost postat pe rețelele de socializare.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Deva s-au sesizat din oficiu pe data de 7 septembrie, cu privire la un incident de bullying care a fost postat pe o rețea de socializare și s-a petrecut în urmă cu aproape o lună.

O fată de 13 ani a fost agresată de o altă minoră

În filmulțul apărut pe Internet se observă cum o minoră de numai 13 ani agresează o adolescentă de 16 ani în fața mai multor martori (adolescenți). Victima este agresată atât fizic, cât și verbal. Martorii nu intrevin iar fata este lovită.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de lovire și alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice.

Se înmulțesc cazurile de bullying

Imaginile apar la doar câteva zile după cazul din Târgu Jiu, în care o fata în vârstă de de 14 ani, a fost reținută după ce a bătut și umilit o altă fată de 13 ani. Aceasta urmează să afle astăzi dacă decizia judecătorilor. Între timp, şi Direcţia pentru Protecţia Copilului s-a autosesizat şi a început o anchetă.

Reprezentanții de la Protecția Copilului s-au autosesizat în cazul fetelor implicate în scandalul din weekend. Astfel, reprezentanții vor merge să facă o verificare socio-familială la domiciliul fiecăreia dintre fetele implicate, iar în urma constatărilor vor fi luate măsurile legale.

Fata e 14 ani, care a fost reținută luni pentru 24 de ore, fiind acuzată de lovire sau alte violențe, urmează să fie dusă la parchetul local din Târgu Jiu pentru a fi audiată din nou și asta pentru că îi este adusă o nouă acuzație, de tâlhărie. Anchetatorii spun că după ce ar fi bătut-o pe fata de 13 ani, i-ar fi furat cămașa de pe ea. Propunerea anchetatorilor va fi aceea de reținere pentru 15 zile, pentru că este minoră.

Minora poate fi arestată preventiv pentru 15 zile sau poate fi plasată în arest la domiciliu.

Supusă la umilințe greu de închipuit

Pe data de 5 septembrie, o fată de 13 ani din Târgu Jiu a fost bătută de alte patru fete, în timp ce un tânăr filmează.

În filmare, se vede cum după ce îi pun întrebări incomode și o forțează să repete după ele, tânăra este lovită puternic peste față. La un moment dat, este pusă să stea în genunchi, iar celelalte fete o trag de păr, o lovesc, folosind un limbaj ce nu poate fi reprodus. Cel care filmează își exprimă uluirea că fata nu plânge, în ciuda loviturilor primite. Întregul moment se petrece afară. A fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), a vorbit astăzi despre cazul minorei bătute și umilite. Dumitru Coarnă s-a declarat șocat de imaginile văzute, spunând că a dat imaginile colegilor de la Târgu Jiu pentru a efectua cercetări.

„Am văzut imaginile. Nu credeam vreodată că se poate întâmpla așa ceva în România! Sunt șocat! Vorbim de copii care, în următorii ani, vor conduce această țară. Ori această atitudine nu inspiră încredere nimănui. Fete extrem de tinere, copile chiar, să lovească cu atâta degajare. E peste puterile mele de a înțelege! Am transmis filmarea colegilor de la Târgu Jiu. M-au asigurat că vor desfășura toate acțiunile pe care legea le permite pentru a soluționa acest caz”, a declarat Dumitru Coarnă.

Adauga un comentariu