International

O femeie a fost concediată pentru că a refuzat să se vaccineze anti-COVID. Își dorește să rămână însărcinată

Publicat: 26 feb. 2021
femeie cu masca la gura
O femeie a fost concediată pentru că a refuzat să se vaccineze anti-COVID

Faza zilei vine din Statele Unite. O femeie a fost concediată pentru că a refuzat să se vaccineze anti-COVID. Vaccinarea nu este obligatorie, însă refuzul ar putea avea consecințe nefaste. Exact asta a pățit o tânără de 34 de ani!

Bonnie Jacobson, o femeie din New York, Statele Unite, a refuzat să se vaccineze fiincă vrea să rămână însărcinată. Femeia și-a exprimat îngrijorarea că serul i-ar putea afecta feritilitatea, așa că a decis să nu facă vaccinul anti-COVID. Nu se aștepta însă ca refuzul să-i aducă o astfel de problemă.

A fost concediată pentru că a refuzat să se vaccineze

Femeia a fost dată afară de la locul de muncă pentru că nu a vrut să se vaccineze. Ea lucra ca ospătăriță la Taverna Rewd Hook, iar angajatorul a decis să i concedieze, în plină pandemie.

Femeia se simte nedreptățită, mai ales că nu este împotriva vaccinului. Și-a dorit însă să-l facă atunci când se cunosc mai multe informații cu privire la vaccin și sarcină. Potrivit Centrului SUA pentru Controlul și Prevenția Bolilor, studii clinice sunt în derulare pentru a stabili care sunt riscurile vaccinului anti-COVID-19 asupra femeilor însărcinate.

Atât Pfizer, cât și Moderna țin sub monitorizare femeile care au făcut vaccinul și au rămas mai apoi însărcinate, tocmai pentru a vedea dacă există efecte nedorite.

Femeia le-a transmis un mail șefilor săi pentru a atrage atenția asupra acestor situații, precizând că nu își vrea locul de muncă înapoi.

„Deși susțin vaccinul întru totul și îi înțeleg importanța, cred că este o alegere foarte personală”, a scris Bonnie într-un e-mail trimis șefilor ei, potrivit NBC.

Proprietarul localului a declarat că restaurantul a implementat o nouă politică potrivit căreia angajații trebuie să fie obligatoriu vaccinați, iar refuzul atrage după sine și concedierea.

Pe de altă parte el a precizat că politica ar trebui revizuită astfel încât să includă și astfel de excepții și a recunoscut că situația femeii putea fi gestionată altfel.

În decembrie, Comisia Egalității de Oportunități în Angajare (U.S. Equal Employment Opportunity Commission), cea care monitorizează respectarea legilor la locul de muncă, a permis businessurilor să solicite vaccinarea angajaților.

A cerut totodată companiilor să asigure condițiile necesare angajaților cu dizabilități.

De ce refuză Angela Merkel să se vaccineze anti-covid

Angela Merkel, fostul cancelar al Germaniei, refuză să se vaccineze anti-covid. Motivaţia sa este total neaşteptată. În vârstă de 66 de ani, ea refuză să primească serul produs de AstraZeneca.

În ciuda faptului că s-a declarat pro vaccinare şi că, în curând, am avea nevoie de un certificat digital de vaccinare, Angela Merkel nu vrea să se vaccineze. Iată şi motivaţia:

„Am 66 de ani și nu aparțin grupului recomandat pentru AstraZeneca”, a spus Merkel, descriind vaccinul ca fiind „fiabil, eficient și sigur” pentru alții.
„Toate autoritățile ne spun că puteți avea încredere în acest vaccin. Atâta timp cât rezervele de vaccinuri sunt la fel de limitate ca în acest moment, nu trebuie să alegeți pe care le primiți ”, a adăugat ea.

Răspunsul a venit ca urmare a întrebării dacă e de acord să se vaccineze, pentru a fi un model pentru populație, care e destul de neîncrezătoare.

Adauga un comentariu