National

O femeie, comisar sef in Politie, acuza mai multi superiori de hartuire. Cititi o poveste SOCANTA!

Publicat: 16 ian. 2013
1
Una dintre politiste, comisar- sef Lidia Popescu (47 de ani), din cadrul IPJ Dolj, a povestit, cum este supusa de ani de zile unei hartuiri psihice cu tenta sexuala de catre superiorii ei. Potrivit evz.ro, situatia este extrem de socanta, politista Popescu a fact chiar 5 zile de arest pe vremea comisarului Negoita, fost sef al Inspectoratui Dolj, pentru ca nu a cedat avansurilor sexuale ale acestuia. In momentul de fata, aceasta acuza trei sefi, comisarul-sef de la ordine publica, Mihai Stoian, sef in cadrul Protectiei Interne Dolj, Gigel Radoi, zis si Gigi Doru si seful politiei studentilor, comisarul Sandu.
„Sunt militar de cariera si am invatat sa tin piept avansurilor sexuale ale sefilor mei. Incep cu sicanarea pe linie profesionala, daca esti tanara si fara experienta cedezi pentru ca nu ai ce face, daca nu esti pusa in funtie pe linie politica sau nu ai dat bani. De ani de zile facem sesizari peste sesizari fara se se intample nimic. Raspunul fiecarei anchete a fost: nu se confirma. Dar, ce sa fac, sa fac flagrant cand sunt ciupita de fund ca si alte colege sau cand suntem intepate in sani cu pixul de sefii nostri?. La toate aceste chestii a pus capac atitudinea sefului meu, Stoian, care, recent, m-a luat de piept si a dat cu mine de pereti desi am apropae doi metri, pe motive, evident ,invocate de el, profesionale. Daca noi care am fost angajate la varsta de 24 de ani nu ne-am putu descurca intotdeauna cu sefii, cele care se angajeaza acum, la varsta de 20 de ani, nu au maturitatea emotionala sa nu cedeze izbucnirilor animalice ale sefilor”, a declarat, pentru EVZ, comisar-sef Lidia Popescu.
In cursul zilei de azi si alte politiste de la IPJ Dolj si-au acuzat sefii de hartuire fizica si psihica. In urma cu doi ani, politistele au facut sesizare atat la conducerea inspectoratului cat si la sindicatul politistilor. Sesizarile au ramas fara nicio finalitate desi un grup de anchetatori din cadrul Ministerului de Interne a venit la Craiova si au interogt atat victimele cat si pe cei acuzati.
Dupa ce ieri, reporterii EVZ au stat de vorba cu victimele anumitor politisti de la IPJ Dolj, astazi, atat comisarul- sef Popescu cat si liderul de sindicat, Elvis Macesanu au fost chemati de urgenta la raport de catre seful IPJ Dolj. 
Comentarii
Adauga un comentariu