National

O femeie din București a fost târâtă cu mașina de un bărbat care i-a furat telefonul

Publicat: 04 aug. 2020
O femeie din București a fost târâtă cu mașina de un bărbat care i-a furat telefonul
O femeie din București a fost târâtă cu mașina de un bărbat

Mai multe percheziții ale polițiștilor de la Secția 4 din Capitală au avut loc marți, 4 august, în județul Argeș, într-un dosar de tâlhărie. Un argeșean s-a prefăcut că vrea să cumpere un telefon mobil de la o bucureșteancă, i l-a luat, după care a târât după el femeia agățată de portiera mașinii.

Poliția Capitalei anunța că o femeie, în vârstă de 55 de ani, a reclamat că a fost sunată de un bărbat, interesat să cumpere telefonul mobil pe care aceasta îl vindea pe un site de profil.

A fost târâtă câțiva metri

Cei doi s-au întâlnit într-un loc public pe stradă, iar individul a luat telefonul și, sub pretextul că îl va achita, a urcat în mașină și a plecat. Femeia a încercat să îl oprească și s-a agățat de portieră, fiind târâtă câțiva metri în mers.

Polițiștii au constatat că plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului proveneau de la o altă mașină, fiind reclamate ca furate.

Ancheta a stabilit că bărbatul căutat are vârsta de 27 de ani și este din județul Argeș, iar în urma perchezițiilor a fost găsit telefonul mobil.
Bărbatul este cercetat de polițiștii Secției 4 Poliție și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Jaf ca-n filme: au luat seiful cu totul și au plecat pe stradă cu el! Zeci de mii de euro au dispărut din casă!

Anchetatorii germani au precizat că Valeriu Stratan este suspectat de comiterea mai multor jafuri, respectiv a 5 infracțiuni de furt prin efracție.

„Valeriu Stratan este suspectat că, împreună cu alți doi inculpați, ar fi comis aceste fapte. Pe 12 februarie 2016, suspectul, împreună cu o altă persoană, acuzată separat, I.M., precum și cu un complice rămas neidentificat au pătruns prin efracție în locuința persoanelor vătămate B. și T., situată în localitatea Dasing, de unde au sustras bani și obiecte de valoare în cuantum total de 59.364 de euro. De asemenea, aceștia au luat și un seif, pe care l-au transportat mai întâi la lacul de la autostrada învecinată. Apoi, aceștia l-au abandonat acolo, întrucât se simțeau descoperiți. Cei 3 și-au împărțit prada între ei, vânzând 5 ceasuri scumpe la prețul de 21.000 de euro. Din această sumă, fiecare dintre ei a primit 7.000 de euro. Paguba materială produsă în urma deteriorărilor a fost calculată la suma de 8.025,53 euro”, au afirmat anchetatorii germani.

Mandat european emis pe numele ieșeanului Valeriu Stratan: prins în vestul țării și făcut pachet de magistrați!

Anchetatorii germani au mai susținut că suspecții obișnuiau să ia în vizor case care trădau bogăția proprietarilor, după care puneau la cale un plan de a le jefui. Același lucru s-ar fi întâmplat și pe 12 februarie 2016, când cei 3 au dat spargerea din Dasing. Ulterior, victimile au alertat autoritățile, iar acestea au demarat ancheta. Oamenii legii au ajuns, astfel, pe urma lui Valeriu Stratan, numai că acesta era de negăsit.

Astfel, pe 8 iunie 2020, magistrații din cadrul Judecătoriei Augsburg (Germania) au emis atât un mandat european, cât și un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele ieșeanului Valeriu Stratan. După mai bine de o lună, ieșeanul a fost identificat pe raza județului Timiș. Acesta a fost ridicat, reținut și mai apoi arestat provizoriu. La finele săptămânii trecute, judecătorii din cadrul Curții de Apel Timișoara au admis cererea de predare, formulată de magistrații din Augsburg pe numele ieșeanului.

„Instanța admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara. Dispune executarea mandatului european de arestare emis de către Judecătoria Augsburg pe numele persoanei solicitate Valeriu Stratan, precum și predarea acestuia către autoritățile judiciare din Germania. Constată că persoana solicitată a consimțit la predarea sa autorităților judiciare din Germania. Menține starea de arest a persoanei solicitate, în vederea predării”, au menționat judecătorii.

Acum, urmează ca magistrații germani să stabilească ce se va întâmpla în continuare cu individul în vârstă de 30 de ani, care locuiește în Iași, după acest jaf ca-n filme.

Adauga un comentariu