Titlurile zilei

O femeie din Iași, dată în judecată de bancheri pentru un motiv halucinant! Șefii BRD le cer magistraților să aprobe deschiderea forțată a unei casete de valori! (Exclusiv)

Publicat: 25 ian. 2021
O casetă de valori, într-o bancă
Reprezentanții BRD le cer judecătorilor să aprobe deschiderea forțată a unei casete de valori, ce îi aparține unei femei din Iași

Reprezentanții BRD au dat în judecată o femeie din Iași. Reclamanții le cer magistraților să aprobe deschiderea forțată a unei casete de valori. Aceasta i-a aparținut femeii care a fost chemată în fața instanței, Annemarie Elena Carp

Proces mai puțin obișnuit, în Iași! O femeie a fost dată în judecată de bancheri pentru un motiv halucinant! Astfel, șefii BRD le cer magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să aprobe deschiderea forțată a unei casete de valori! Caseta i-a aparținut ieșeancei, Annemarie Elena Carp. Acum, urmează ca instanța să stabilească un prim termen al procesului dintre BRD – Groupe Societe Generale SA și Annemarie Elena Carp.

Annemarie Elena Carp, dată în judecată de BRD pentru o casetă de valori

Reprezentanții BRD – Groupe Societe Generale SA au depus cererea la Judecătoria Iași la finele săptămânii trecute. Aceștia speră ca magistrații să aprobe acțiunea depusă în contradictoriu cu ieșeanca Annemarie Elena Carp. Așadar, judecătorii vor asculta ce au de spus atât reprezentanții băncii, cât și ieșeanca acționată în instanță, pentru a putea lua o decizie în acest caz. Femeia a fost acționată în judecată de către reprezentanții BRD Groupe Societe Generale după ce aceasta a încheiat un contract cu banca, pentru închirierea casetei de valori. Odată cu expirarea contractului și sistarea plății comisionului, cei de la bancă vor să aibă acces la acea casetă de valori. Pentru a putea să o deschidă, reprezentanții de la BRD au nevoie, totuși, de acordul judecătorilor, deoarece ieșeanca nu a răspuns notificărilor trimise de bancheri.

Alt ieșean, dat în judecată de reprezentanții BRD, din același motiv!

În urmă cu aproximativ un an, cei de la BRD au decis să acționeze în judecată un alt ieșean. Reclamanții le-au cerut magistraților să autorizeze eliberarea unei casete de valori. Însă magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins cererea formulată de cei de la BRD – Groupe Societe Generale. Numai că reclamanții au contestat decizia cu apel.
Procesul a început pe data de 20 februarie 2020. Prin acțiunea adresată Judecătoriei Iași, funcționarii bancari au solicitat instanței să pronunțe o ordonanță președințială în contradictoriu cu Gicu B., prin care să autorizeze deschiderea forțată a unei casete de valori și să oblige pârâtul la plata cheltuielilor de judecată.

„Prin contractul de închiriere a casetei de valori de pe 27 mai 2002, banca i-a închiriat pârâtului caseta de valori și cutia aferentă acesteia, pentru o perioadă de 12 luni, până pe data de 26 mai 2003. Potrivit contractului, la expirarea termenului de 12 luni, pârâtul avea obligația de a se prezenta la bancă pentru eliberarea casetei, predarea legitimației de acces și a cheii acesteia. După expirarea termenului menționat anterior, acesta nu s-a prezentat la bancă pentru a-și îndeplini obligațiile”, au subliniat cei de la bancă.

Notificări pentru eliberarea casetei de valori

Reclamanții de la BRD au mai susținut că, pe 28 octombrie 2003, a fost transmisă o notificare către ieșean, prin care i-a fost adus la cunoștință faptul că termenul contractului de închiriere a expirat și era rugat să se prezinte la sediul băncii pentru plata comisionului restant și pentru semnarea unui nou contract, dar bărbatul nu ar fi răspuns solicitării.
Reprezentanții băncii au mai afirmat că, pe data de 25 iulie 2013, instituția a transmis încă o notificare către bărbat cu privire la încetarea contractului de închiriere, rugându-l să se prezinte la sediul Sucursalei Iași pentru eliberarea casetei de valori și predarea cheilor aferente, dar bărbatul nu a răspuns nici atunci. Potrivit acestora, au mai trimis și alte notificări, dar fără vreun rezultat pozitiv pentru rezolvarea problemei. În timpul procesului, ieșeanul nu s-a prezentat în fața instanței și nici nu a formulat vreo întâmpinare.

Comentarii
  • Asa, si? De ce e asa de „halucinanta” situatia? Banca vrea eliberarea casetei, e dreptul ei daca chiriasul nu mai plateste. Nea Ciprian Nedelcu, daca tu ai avea un apartament pe care sa-l inchiriezi, ai lasa chiriasul in el chiar daca n-ar mai plati chiria? Umpleti si voi internetul cu prostii, daca n-aveti altceva.

Adauga un comentariu