International

O femeie in varsta de 70 de ani a devenit cea mai batrana femeie care a strabatut traseul „Drumul Mortii”

Publicat: 07 oct. 2019
109 Vizite 0 Comentarii
Editia PDF
15 Oct. 2019

O cale de acces din Bolivia, supranumita ''Drumul Mortii'', poate parea un loc ciudat pentru o bunica septuagenara pe doua roti, insa nu si pentru cea mai varstnica participanta la o cursa de ciclism extrem desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute. Drumul Yungas, cel mai periculos din lume, urca in spirale pana la o inaltime de circa 3.300 de metri, din junglele joase pana la culmile inzapezite din Anzi. Din cauza cetii, ploii, a caderilor de pietre si a stancilor ascutite mii de oameni au pierit pe acest drum de-a lungul timpului. Insa, pentru boliviana Mirtha Munoz in varsta de 70 de ani, cea mai varstnica participanta din Bolivia care a luat startul sambata la cursa ”Skyrace” de 60 de kilometri, o competitie de ciclism extrem, aventura este o extensie naturala a pasiunii sale pe care a dobandit-o in urma cu multi ani.

TRAGEDIA din casa unei familii de ieseni! Dupa ce a nascut, femeia a fost de nerecunoscut! Nici medicii nu-i puteau pune un diagnostic! "Simteam ca vine moartea!" VIDEO

Munoz s-a apucat de ciclism la sfatul familiei si a unui prieten psiholog dupa ce fiul ei a decedat in mod neasteptat. ”El mi-a spus ca bicicleta ma poate ajuta sa depasesc durerea si sa imi revin”, a declarat ea. ”Este o urcare verticala, ajungi sus, tot mai sus, fara pauza”, a povestit temerara pentru Reuters, dupa incheierea cursei. Munoz, una dintre fondatorii cursei, a declarat ca in general se bucura de drumurile cu bicicleta alaturi de cei sase nepoti ai sai si spera ca cel mai mare dintre acestia, care va implini curand 18 ani, ii va calca pe urme in cadrul competitiei.
 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit