Local

O femeie, în vârstă de 70 de ani, găsită în cada plină cu apă, cu faţa în jos. Autorităţile ieşene au spart uşa – EXCLUSIV, UPDATE

Publicat: 04 mai 2021
cadă plinî cu apă, robinetul lăsat deschis
Tragedie la Iaşi. Administratorul unei asociaţii de proprietari de pe strada Sarmiusegetuza din municipiul Iaşi a solicitat autorităţile să intervină la un apartament deoarece proprietara nu a mai fost văzută de câteva zile şi se auzea apa curgând în casă

Tragedie la Iaşi. Administratorul unei asociaţii de proprietari de pe strada Sarmiusegetuza din municipiul Iaşi a solicitat autorităţile să intervină la un apartament deoarece proprietara nu a mai fost văzută de câteva zile şi se auzea apa curgând în casă.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de descarcerare pentru deblocarea uşii şi un echipaj de prim ajutor. Forţele de intervenţie au găsit proprietara, Margareta C., în vârstă de 70 de ani, în cadă plină cu apă. Femeia se afla cu faţa în jos, fără suflare.

Cazul a fost preluat de Poliţia care se afla de asemenea la faţa locului pentru a se stabili cu exactitate cum s-a produs incidentul de fapt.

UPDATE: Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași, a transmis că, din nefericire, echipajul medical nu a mai putut acorda manevre de resuscitare persoanei, femeia fiind deja decedată.

„Am primit un apel de la un administrator de bloc. Acesta a sunat la 112 pentru că o locatară de 70 de ani nu mai fusese văzută de câteva zile şi se auzea curgând apa în locuinţa acesteia. Au intervenit pompierii şi echipajul medical de urgenţă. Din păcate persoana respectivă a fost găsită decedata. Cazul a fost preluat de poliţie şi medicină legală pentru a stabili succesiunea evenimentelor, dacă întâi a survenit stopul şi mai apoi înecul în apă sau secvenţa de oprire cardiacă şi respiratorie a fost secundară unui înec accidental. Medical nu a mai fost nevoie de intervenţie din păcate pentru salvarea acestei persoane”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Dacă la Iași tot mai multe persoane au nevoie urgență de îngrijiri medicale, la Sălaj o tânără a făcut o farsă la 112

Deși foarte multe persoane apelează la 112 sesizând cazuri grave, doi tineri din Sălaj au făcut o farsă la numărul unic de urgenţă 112.

Aceștia, aflaţi în Caracal, se plictiseau şi au decis să facă o glumă la numărul apelat în cazuri grave. Tânăra care a sunat la 112 a minţit că este sechestrată şi violată de un individ necunoscut.

După acţiunea lor necugetată, tânăra care a minţit a fost condamnată de judecători la 4 luni de detenție într-un centru de reeducare, potrivit Antena3.

A sunat la 112 menţionând că este sechestrată şi violată. Farsa, produsă în Caracal

Fapta a avut loc anul trecut, în luna martie, într-o seară când adolescenta a sesizat autorităţile competente la numărul unic de urgenţă 112, susţinând că este sechestrată într-un apartament din Zalău, unde un bărbat necunoscut ar fi violat-o. În timpul discuţiei cu operatoarea 112, s-a auzit vocea unui bărbat care a întrebat „Cu cine vorbeşti acolo?”, după care convorbirea s-a întrerupt.

Forţele de ordine s-au sesizat din oficiu în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal şi au declanşat de urgenţă cercetări. Prima măsură luată de poliţişti a fost aceea de a bloca strada de unde fata ceruse ajutor. Au fost mobilizaţi în regim de urgenţă toţi poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, şi cei din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, de la Biroul Investigaţii Criminale şi Biroul pentru Ordine Publică.

De asemenea, s-a dispus autorizarea interceptării şi înregistrării convorbirilor de la numărul de telefon de pe care s-a sunat la dispeceratul unic de urgenţă. Misiunea poliţiştilor a fost îngreunată întrucât pe parcursul serii nu au fost efectuate apeluri telefonice de pe cartela interceptată şi nici de pe telefonul utilizat.

A doua zi dimineaţă, în urma valorificării datelor furnizate în urma obţinerii listingului telefonic şi a investigaţiilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că există posibilitatea ca numărul de telefon respectiv să fie utilizat de un tânăr din municipiul Zalău.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) susține că numărul 112 a fost apelat în 2020 de 4,4 milioane de ori din greșeală, pentru a cere informații, pentru a face farse ori pentru a adresa injurii.

 

 

Adauga un comentariu