Stiri si curiozitati

O femeie s-a dat drept mostenitoare bogata si a inselat banci, hoteluri si companii. Paguba: 200.000 de dolari. Ce pedeapsa a primit 

Publicat: 16 mai 2019
3

Anna Sorokin, o tanara din Germania care a patruns in cele mai inalte cercuri din New York dandu-se drept o mostenitoare bogata, a fost condamnata la cel putin patru ani de inchisoare fiind acuzata ca a escrocat hoteluri, banci si companii din metropola americana

„Imi cer scuze pentru greselile pe care le-am facut”, a declarat Anna Sorokin, in varsta de 28 de ani, inainte de a afla sentinta din partea judecatorului, scrie BBC News. 

Ea a fost gasita vinovata in aprilie de furtul a peste 200.000 de dolari, iar dupa ce a refuzat sa semneze o intelegere cu acuzatorii, Sorokin risca deportarea in Germania

Tanara de 28 de ani, care a devenit un adevarat fashion icon pe retelele de socializare, datorita tinutelor pe care le-a purtat de cate ori a aparut in sala de judecata, a fost condamnata, joi, la Curtea Suprema din Manhattan, la o pedeapsa de 4 pana la 12 ani de inchisoare. Durata efectiva a pedepsei urmand sa se stabileasca in functie de comportamentul pe care il va avea dupa gratii. 

Nemtoaicei numita de presa ”regina escrocheriilor” i se va scadea din pedeapsa perioada petrecuta in inchisoare pana acum, ea fiind retinuta din octombrie 2017. 

Instanta a decis si ca tanara sa returneze aproximativ 199.000 de dolari si sa plateasca o amenda de 24.000 de dolari. 

Timp de patru ani, sub numele de Anna Delvey, Sorokin a sustinut in mod fals ca este mostenitoarea unui milionar german si ca avea la dispozitie un fond de incredere in valoare de peste 60 de milioane de dolari. 

In tot acest timp si-a angajat un avion privat, a participat la petreceri de elita si a trait intr-un hotel luxos din New York. 

Dar in ciuda vietii de lux pe care a dus-o, tanara nu avea niciun cent pe numele ei, iar tatal sau nu este decat un sofer de camion din Germania. 

In instanta, avocatul tinerei a sustinut ca aceasta nu a facut decat sa traga de timp pentru a obtine bani sa-si plateasca datoriile si ca nu a avut intentia de a comite infractiuni, fiind doar ”un antreprenor ambitios”. 

Procurorii sustin, insa, ca Sorokin s-a folosit de personajul sau, cel de mostenitoare germana, pentru a incerca sa obtina un imprumut de 22 de milioane de dolari pentru o fundatie deschisa pe numele sau. Ea a prezentat declaratii bancare falsificate si ar depune cecuri necorespunzatoare, apoi a retras banii. 

Cu banii, tanara a mers la cumparaturi la magazine de lux, a cheltuit 55.000 de dolari pe un hotel de lux, si-a platit antrenor personal si alte cheltuieli personale pe care nu si le-ar fi permis niciodata. 

Dar ceea ce a facut-o celebra pe Sorokin la nivelul intregii lumi a fost atitudinea si tinutele pe care le-a purtat in sala de judecata. Ea a colaborat tot timpul cu stilista Anastasia Walker, care i-a creat cu mare atentie tinutele si look-ul e care l-a afisat la fiecare aparitie. 

Pe retelele de socializare au aparut pagini dedicate in totalitate tinutelor purtate de tanara in sala de judecata, iar Netflix a cumparat dreptul de adaptare a povestii sale intr-un serial. Producator va fi, potrivit surselor de la Hollywood, cea care a realizat ”Grey’s Anatomy” si ”Scandal”. 
 

Adauga un comentariu