International

O fetiță de 11 luni a atras atenția tuturor persoanelor aflate pe o pârtie din China. Acesta practică snowboardingul – Galerie Foto, Video

Publicat: 29 nov. 2021

O fetiță din China de 11 luni a făcut valuri datorită abilităților de skateborading. Wang Yuji, care nici măcar nu a împlinit vârsta de 1 an, nici măcar nu poate să meargă corect dar a fost filmată în timp ce se dă cu placa.

Cea mai mică împătimită a sporturilor de iarnă dintr-o stațiune de lângă Beijing, care urmează să găzduiască Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 în doar câteva luni, Yuji este prinsă în cizme minuscule de către părinții ei și căptușită cu straturi de îmbrăcăminte de protecție.

Odată ce părinții ei i-au dat drumul, ea coboară lin pe pârtie pe placa ei mică, chicotind și batând din brațe.
Spre deosebire de mulți începători stângaci care se luptă să rămână în poziție verticală, părinții ei afirmă uimiți că snowboardul a venit cumva de la sine pentru copilul lor.

„Am pus-o pe placă și am realizat că se poate ridica în picioare… apoi am adus-o într-o pantă blândă și am privit-o alunecând în jos, ghemuindu-se singură”, spune pentru AFP mama lui Yuji, Fan Xueyin.

Prima încercare a lui Yuji de a face snowboard a fost acum doar două săptămâni, în timpul unei vacanțe de familie. De atunci, în fiecare dimineață, ea s-a alăturat fanilor sporturilor de iarnă la stațiunea de schi Thaiwoo din Chongli, Zhangjiakou – unul dintre orașele gazdă pentru Jocurile Olimpice de iarnă.

„Dacă i-ar fi fost frică sau ar fi opus rezistență bineînțeles că nu am fi pus-o să facă acest sport”, adaugă Fan.
Dar, odată ajunsă pe placă, „își mângâia picioarele și începea să chicotească, așa că ne dăm seama că nu îi este deloc frică și se distrează”.

Deoarece Yuji este încă prea mică pentru a-și controla direcția sau viteza, unul dintre părinți este întotdeauna gata să o oprească dacă se îndreaptă spre un obstacol.

Adauga un comentariu