Local

O firma de constructii din Iasi recruteaza personal pentru munca la negru

Publicat: 28 ian. 2013

@ Mai multi ieseni care au lucrat la o firma de constructii sustin ca au fost pacaliti de catre patron @ Dupa ce au muncit o perioada de timp fara contract de munca, acestia nu au primit leafa promisa @ Firma a efectuat mai multe lucrari in valoare de peste 200.000 de euro, fara sa emita factura fiscala

In Iasi a aparut inca un caz in care muncitorii sunt tratati ca niste sclavi. Este vorba de o firma de constructii, care este acuzata de niste fosti muncitori ca angajeaza persoane fara contract de munca si nu le plateste salariul promis. Cativa dintre iesenii care au lucrat la firma SC C Alexa and Company SRL sustin ca dupa ce au muncit o perioada de timp fara carte de munca, nu au fost platiti cum se cuvine. Societatea recruta muncitorii prin niste anunturi postate in diverse ziare. Cei interesati discutau cu patronul care le promitea o anumita suma de bani in schimbul serviciilor prestate, fara sa incheie vreun contract de munca. In momentul in care muncitorii trebuiau sa isi primeasca leafa, patronul le spunea ca o parte din bani se retin pentru utilajele pe care le-au stricat, iar din salariul promis, nu mai ramanea nimic. „In perioada in care am lucrat eu, eram 20 de muncitori, din care doar 5 persoane aveau contract de munca. Lucram cu program de 8 ore, fara salopeta, fara conditii si cand venea sambata, spunea ba ca ai rupt aia, ba aia si trebuie sa le platesti. Racoleaza foarte multi tineri de la tara, din Vaslui, Mogosesti pe care ii pacaleste mai usor. M-am dus sa ma angajez dupa ce am vazut un anunt in ziar. Mie trebuie sa imi mai dea vreo 35 de milioane, dar nu sunt singurul ramas pagubas. Un alt coleg a depus reclamatie la ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca – n.r.)”, a spus Ioan Curalariu, unul dintre iesenii nemultumiti. Acesta sustine ca majoritatea lucrarilor pe care le facea firma de constructii vizau proiecte de reparatii sau de constructii de cel putin cateva zeci de mii euro. In plus, oamenii spun ca aceste lucrari nu erau evidentiate corect in contabilitatea firmei. „Stiu ca facea acest lucru si nu emitea factura pe ceea ce face de la o fosta contabila care a lucrat la el si i-a refuzat o lucrare in locuinta ei. In perioada in care eram eu, am lucrat la familia unui preot la manopera unei case si a primit 52.000 de euro, la renovarea unui apartament a primit 300.000 de euro. La o firma din Bucium a lucrat si a primit 50.000 de euro, la alta casa 25.000 de euro, 30.000 de euro si mai sunt si altele. Acum isi face o casa fara sa aiba autorizatie de construire”, a mai spus Ioan Curalariu. Contactat telefonic de catre reporterii BUNA ZIUA IASI, Costica Alexa, patronul firmei, sustine ca nicio acuzatie nu este reala. „Nu am avut angajati la negru. A venit Garda Financiara, ITM-ul si Inspectoratul de Stat in Constructii in control, iar eu am toate actele pe firma, pe angajati, contabila”, a spus Costica Alexa. Reprezentantii ITM din Iasi sustin ca nu au efectuat niciun control la firma SC C Alexa and Company SRL din anul 2012 si pana in prezent.

Comentarii
  • Domnule Curalariu, mai intai aveti putina decenta sa verificati (si domnisoara/doamna Zamisnicu, de asemenea) informatiile pe care le dati spre publicare anumitor ziare. Va recomand sa va vedeti de viata dumneavoastra DUBLA si sa purtati mai putina grija celorlalti, domnule.

  • ana tu sati vezi de treaba ta ca tu nu stii la cata lume ia tras teapa costel incepand cu radu care ii este frate cum ar fi casa vanduta din ticau si nu ia dat nici un ban lui radu terenu care aveti casa cumparat tot cu banii lui radu doamna grama din bucsinescu care ia luat 300 milioane pt renovare apartament si la un an dupa ia mai luat inca 11 milioane pt montarea 6 placi de faianta si mai spuneti ca nu aveti nici un prieten omu de la carlig care iati cumparat pamant cu banii lui si pe urma iati daramat casa si ati vandut terenu dupa ce nu a vrut sa va mai slugareasca pe degeaba si toti muncitorii care ii munciti ca pe niste sclavi si nu le faceti acte nu ii platiti mai vrei sa mai scriu tot ce stiu eu despre toate hotiile care le face costel

  • daca nu va dadeam lucrarea de la sebi anul trecut erati muritori de foame sa stiti ca eu nu sunt ca sclavii din Mogosesti,Santa si Vanatori sau femeia care o tineti sclava si acuma la Santa si care iati tepuit voi. cum ati mai facut si cu viorel dupa ce a cazut schela peste el la munca si costel la dat afara fara sa ii dea nici un ban pe medical.

Adauga un comentariu