Economic Local

O firma de IT investeste in Iasi

Publicat: 09 mai 2008
1

Compania multinationala olandeza din domeniul IT, Movial, doreste sa investeasca in municipiul Iasi. In cursul zilei de ieri, o delegatie a companiei a avut o intalnire cu primarul Gheorghe Nichita pentru a discuta in detaliu potentiala investitie.

„Movial, o companie multinationala in domeniul IT, a trimis o delegatie compusa din directori executivi pentru avea o discutie cu noi. Acestia au convenit in urma unor studii efectuate sa investeasca in zona Europei de Est, in special in orasul nostru. Vor sa stabileasca o companie IT si sa realizeze software pentru telecomunicatii. In consecinta, vor sa deschida o afacere pentru acest tip de soft. Sunt interesati in special de resursele umane de la noi. Mai intai vor angaja 15 specialisti de la noi, urmand ca numarul angajatilor sa ajunga la o suta”, a declarat primarul Gheorghe Nichita. Compania olandeza are experienta in ceea ce priveste telecomunicatiile. Acestia au mai avut colaborari cu mari firme de telefonie mobila, cum ar fi Nokia sau Siemens. Olandezii sunt in primul rand multumiti de pregatirea pe care o au absolventii din cadrul universitatilor iesene.

Comentarii
  • Recomandam reprezentantilor firmei sa astepte data de 1 iunie, dupa care sa se adreseze primariei Iasi. Nu de altceva, dar de la atatia investitori cu care ne-a procopsit domnul Nichita in ultimii 4 ani, s-ar putea sa ajungem mai bogati decat vecinii nostri din Republica Moldova si nu vrem sa-i facem invidiosi…

  • Aceeasi Marie cu alta palarie. Varza cu carne. Daca nu faceti teren n-aveti de unde sa stiti ca a venit in iasi o firma si mai cunoscuta, dar oamenii astia mai destepti nu s-au dus la primar sa-i linga bombeul si sa-l umple de spaga. Astia s-au apucat de angajat baieti buni din IT, cu salarii babane si merge treaba ca pe roate. Ziaristii lui peste prajit !

Adauga un comentariu