Local

O firma din Bacau va dota microbuzele din Iasi cu rampe

Publicat: 12 dec. 2010
1

Recent, edilii au semnat cu firma Dypety SRL din Bacau un contract in valoare de 547.352 lei fara TVA pentru dotarea a zece microbuze RATP cu rampe. Rampele sunt destinate persoanelor cu dizabilitati si vor fi montate in partea din spate a microbuzelor. Insa acestea au fost achizitionate in urma cu sapte ani si nu prezinta foarte multe semne ca s-ar potrivi pentru transportul public.
Contractul a fost semnat in urma organizarii unei licitatii la care a mai participat asocierea dintre firmele New Electric Grup SRL si Enola SRL, cu o oferta financiara de 614 mii lei fara TVA. Edilii au luat in calcul pretul cel mai scazut.
Oficialii din primarie au precizat in mai multe randuri ca dotarea microbuzelor este impusa de proiectul european Civitas. In cadrul acestuia, Iasul face parte dintr-un consortiu alaturi de Aalborg (Danemarca), Brighton (Marea Britanie), San Sebastian (Spania), Monza (Italia), Usti nad Labem (Cehia). Bugetul total al proiectului pentru Iasi este de aproximativ 4,7 milioane euro, din care aproximativ 55 la suta reprezinta finantarea nerambursabila acordata de Comisia Europeana.

Adauga un comentariu