Economic Local

O firmă din București furnizează către Finanțele ieșene mașini de numărat bancnote! Banii falși vor fi identificați rapid

Publicat: 05 ian. 2021
Sediul de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași
DGRFP Iași cumpără mașini de numărat bani, echipamente ce vor fi folosite de Trezorerie

Finanțele ieșene au finalizat procedura privind achiziția mai multor echipamente de numărat bancnote. O firmă din București a câștigat contractul care a ajuns la o valoare de 30.000 de euro. Echipamentele vor fi folosite de trezoreriile din subordinea instituției

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași a finalizat, recent, licitația pentru achiziția mai multor mașini de numărat bancnote. Prevederea bugetară a procedurii a fost de 177.310 lei, fără TVA, aproximativ 40.000 de euro. La licitație s-au prezentat două societăți: Ropeco București SRL, din Ilfov, și Eutron Invest SRL, din București. Comisia de evaluare a stabilit că oferta societății din București este cea mai bună. Astfel, contractul a ajuns la o valoare finală de 143.600 lei, fără TVA, aproximativ 30.000 de euro. Societatea câștigătoare este deținută de asociații Dan și Irina Tone. În 2019, cifra de afaceri a societății a fost de 35,8 milioane lei, profit de aproape 600.000 lei, datorii de 8,7 milioane lei, cu un număr de 123 de angajați. Procedura a fost împărțită în două loturi.

„Furnizorul are obligația de a ambala produsele pentru ca acestea să facă față la manipularea dură din timpul transportului, tranzitului și expunerii la temperaturi extreme sau depozitării în aer liber, în așa fel încât să ajungă în stare bună la destinația finală”, se arată în caietul de sarcini.

Echipamentele sunt dotate cu senzori de detectare a bancnotelor false

Primul lot conține 22 de mașini de numărat bancnote, în timp ce al doilea lot cuprinde 7 echipamente. Echipamentele din primul lot trebuie să aibă capacitatea de a număra un singur tip de bancnote, dar și bancnote amestecate. Mașinile de numărat bani vor fi dotate cu 2 senzori de detecție și o viteză de numărare de minimum 1.500 bancnote pe minut. Nu în ultimul rând, aparatura din al doilea lot trebuie să aibă capacitatea de a detecta bancnotele false (RON, EUR, USD, GBP, CHF). Viteza de numărare trebuie să fie de minimum 900 bancnote pe minut, cu o capacitate de alimentare de minimum 300 bancnote.

„Produsele furnizate trebuie să respecte standardele prezentate în propunerea tehnică și caietul de sarcini. În cazul în care, pe parcursul îndeplinirii contractului, se constată faptul că anumite elemente ale produselor sunt inferioare sau nu corespund cerințelor prevăzute în caietul de sarcini, prevalează prevederile din caietul de sarcini”, se mai arată în documentația procedurii.

Finanțele ieșene nu au finalizat licitația pentru achiziția serviciilor de pază

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) finalizează o licitație privind achiziția serviciilor de pază, ajungându-se la etapa de deliberare. Procedura a fost organizată pe data de 22.10.2020, valoarea estimată fiind de 5.935.408 lei, fără TVA, aproximativ 1.200.000 euro. La licitație au fost depuse 13 oferte din partea Unity Gurad SRL, Ciclops Security SRL, Integra Guard SRL, Fort Security SRL, S.M.B. SRL, Sigma Security Group SRL, Sheriff Guard Protection SRL, Axis Security SRL, Romold Security SRL, Anubis Security SRL, Real Protection Guard SRL, asocierea Tetra Sistems Guard SRL – Ares Guard SRL și asocierea Protect NPG Intervenții – Protect NPG Paza SRL. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Contractul prevedea un acord-cadru pentru perioada 01.11.2020 – 31.10.2022. Dar, licitația nu a fost adjudecată. Ofertantul câștigător trebuie să pună la dispoziție și o asigurare civilă de 1,5 milioane de euro.

Comentarii
Adauga un comentariu