Titlurile zilei

O firmă din Iași a vândut cauciucuri „Hankook” care s-au uzat în 6.000 de kilometri! Clientul: „Vreau banii înapoi de la Torom, erau contrafăcute, cu etichetă în coreeană” – FOTO

Publicat: 04 oct. 2022
O firmă din Iași a vândut cauciucuri Hankook care s-au uzat în 6.000 de kilometri Clientul Vreau banii înapoi de la Torom erau contrafăcute cu etichetă în coreeană  FOTO
Un client acuză firma ieșeană Torom că vinde anvelope contrafăcute

Un client din județul Mureș a apelat la serviciile firmei ieșene Torom Internațional SRL. A cumpărat 4 anvelope de vară pentru un autoturism marca BMW. După 6.000 de kilometri, acestea au cedat. Reprezentanții „Hankook” au expertizat anvelopele și au transmis că nu au fost respectate condițiile de acordare a garanției. Clientul susține că sunt contrafăcute și că au sosit prin curier, cu etichetă în coreeană

Situație neplăcută pentru un client din județul Mureș, care a apelat la serviciile societății Torom Internațional SRL din Iași, un furnizor de anvelope și accesorii pentru mașini. În luna martie 2021, a comandat un set de 4 anvelope de vară pentru un autoturism marca BMW 530 Diesel, a achitat aproximativ 2.000 de lei, iar, la câteva zile, comanda a ajuns la domiciliul său. Recent, și-a dat seama că anvelopele sunt foarte uzate.

„Am comandat un set de cauciucuri «Hankook». Am achitat 1.900 de lei, plus transport, vreo 70 de lei. Am mers în jur de 6.000-8.000 de kilometri, dar nu mi-am dat seama. Cauciucurile erau duse de tot pe banda de rulare, din 10 milimetri mai sunt 3. Nu există nicio explicație, dar mi-au spus să le trimit la expertiză. Nu vreau să-mi înlocuiască cauciucurile, pentru că se poate repeta, doresc să-mi înapoieze banii. Am avut cauciucuri de iarnă cu care am mers din 2016 și nu au fost probleme”, a declarat Rareș Rusu, clientul firmei Torom Internațional.

În cazul în care se circulă pe drumurile publice cu cauciucuri foarte uzate, polițiștii pot aplica amenzi usturătoare.

O firmă din Iași a vândut cauciucuri „Hankook” care s-au uzat rapid. S-a făcut expertiză

Când a constatat uzura excesivă, Rareș Rusu a corespondat cu reprezentanții firmei Torom Internațional. Apoi, setul de cauciucuri a fost trimis la Iași pentru expertiză.

„Ne pare rău să aflăm că aveți probleme cu anvelopele și suntem conștienți de neajunsurile pe care vi le-au cauzat. Anvelopele au fost expertizate reprezentantul «Hankook». Iată răspunsul lui: «Dorim să vă informăm despre reclamația dumneavoastră în garanție și să vă aducem la cunoștință rezultatul. Am verificat/inspectat anvelopa și nu au fost găsite erori de producție, materiale incorecte sau manoperă. Pe baza acestei concluzii, nu vă putem oferi nicio formă de compensare. Anvelopele prezintă uzură pronunțată pe o parte a benzii de rulare, fiind cauzată, în mod evident, de probleme la geometria roților vehiculului. Prin urmare, această reclamație nu este acoperită de garanție»”, se arată în răspunsul Torom de la finalul lunii septembrie 2022.

În replică, bărbatul nemulțumit a precizat pentru BZI că anvelopele erau contrafăcute.

„Dacă era o problemă legată de geometria roților, se uzau pe interior sau pe exterior, nu pe toată banda de rulare. Când am ales anvelopele, am optat pentru indicele de viteză W, dar mi-au spus că au set mai bun, cu indice de viteză Y, și că ajunge și mai repede. Plus că erau mai ieftine. Am ales varianta a doua, fără să știu că sunt contrafăcute. Cauciucurile au venit cu etichetă în coreeană”, a mai spus Rareș Rusu.

Clientul a precizat că va apela la Protecția Consumatorilor, în speranța că va recupera prejudiciul.

Firma din Iași vinde de 1,5 milioane de euro: „Extraordinar, am să-l dau în judecată”

În 2021, cifra de faceri a societății Torom Internațional SRL a fost de 7,9 milioane de lei, aproape 1,5 milioane de euro, cu un profit de 107.204 lei, datorii de 3 milioane de lei și un număr de 6 angajați. Firma este controlată de afacerista Tatiana Boureanu. Contactată telefonic, aceasta a precizat că-l va acționa în instanță pe reclamant.

„Are problema cu mașina. Astea sunt luate de la dealer. Este rău intenționat. Extraordinar, am să-l dau în judecată. Am respectat toate procedurile. Am să vorbesc la «Hankook» să-l dea în judecată. Poliția o să-l mănânce”, a transmis patroana Torom Internațional.

Pe site-ul societății, clienții sunt asigurați că anvelopele sunt noi.

„Având o vastă experiență în acest domeniu, putem oferi clienților noștri o gamă variată de anvelope noi, anvelope de vară noi, anvelope de iarnă, anvelope pentru toate anotimpurile sau all season, pentru orice autoturism, autoutilitară, SUV (4 x 4), camion, remorcă și, în mod sigur, pentru orice buzunar”, se arată în descrierea afacerii pornite în urmă cu 20 de ani.

O firmă din Iași a vândut cauciucuri „Hankook” care s-au uzat în 6.000 de kilometri. Rămâne de văzut la ce concluzii vor ajunge comisarii de la Protecția Consumatorilor.
Comentarii
Adauga un comentariu