Economic Local

O firma din Iasi care facea afaceri cu lemn a tras teapa la Finante de 1,5 milioane lei

Publicat: 24 ian. 2018
1

O firma din Iasi, cu sediul pe Sfantul Andrei, a tras teapa bugetului de stat de 1,5 milioane lei. Suspiciunea este de evaziune fiscala, sume rezultate din neplata TVA si a impozitului pe profit. In cazul in care sumele nu sunt achitate, dosarul va ajunge pe masa procurorilor de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi. Rezultatele controlului au fost comunicate la finalul anului trecut.

Societatea are ca obiect de activitate "comert cu ridicata al materialului lemnos si al materialelor de constructie si echipamentelor sanitare". Firma este administrata de Petru Zapali, care are calitatea si de asociat alaturi de Daniel Popescu. Conform ultimelor date financiare disponibile, societatea avea in 2014 o cifra de afaceri de 2,4 milioane lei, zero angajati si pierderi de 1,7 milioane lei.

Reprezentantii firmei nu au putut fi contactati, deoarece nu exista numere de telefon valabile. In prima jumatate a anului trecut, finantistii au efectuat un numar de 1062 de actiuni de control, din care inopinate au fost in numar de 499. Din acestea, generale au fost doar 16.

"Selectia contribuabililor pentru inspectii fiscale generale s-a efectuat în urma unei analize de risc pe baza informatiilor detinute în bazele de date ale administratiilor financiare, care au avut în vedere aspecte cum sunt: TVA negativ fara optiune de rambursare, societati care au depasit plafonul legal de 65 de mii de euro si nu au fost înregistrate ca platitoare de TVA, societati care utilizeaza forta de munca fara forme legale, societati care desfasoara tranzactii cu contribuabili inactivi, societati care înregistreaza diferente la achizitii intracomunitare, cifra de afaceri mare, debite restante fata de bugetul general consolidat, depunerea cu întarziere a declaratiilor fiscale, pierderi înregistrate în ultimii cinci ani fiscali, societati neverificate în ultimii cinci ani sau domenii de activitate ce prezinta risc", au spus reprezentantii Fiscului.

 

Adauga un comentariu