Local

O fosta angajata BRD a disparut dupa o delapidare de proportii

Publicat: 01 apr. 2012
1

@ Maria Monica Amoasei a furat zeci de mii de euro din conturile clientilor @ Femeia a disparut dupa ce a fost condamnata la sapte ani de inchisoare @ Timp de doi ani, respectiv in perioada 2006-2008, saptamanal, salariata bancii a completat si semnat in numele clientilor formulare de retragere din conturile bancare

O fosta angajata a BRD a intrat pe lista urmaritilor generali dupa ce, anul trecut, a fost condamnata la inchisoare pentru delapidare. Maria Monica Amoasei, de 40 de ani, este cautata pentru sustragerea de la executarea pedepsei cu inchisoarea pentru comiterea de infractiuni economice, fals si uz de fals. La inceputul anului trecut a fost condamnata de judecatori dupa ce a extras, in repetate randuri, mai multe sume din conturile clientilor. Femeia lucra de ani buni ca operator la unul din ghiseele companiei BRD, in sarcina ei revenind efectuarea de operatiuni bancare la solicitarea titularilor de cont. In urma unei anchete s-a stabilit ca ieseanca a realizat extrageri neautorizate de la sase persoane care aveau conturi atat in lei, cat si in dolari si euro. Timp de doi ani, respectiv in perioada 2006-2008, saptamanal, salariata bancii a completat si semnat in numele clientilor formulare de retragere din conturile bancare. Pentru a nu trezi suspiciuni, a facut extrageri cuprinse intre 200 si 1.500 de lei. Sumele retrase de fosta angajata au fost 65.000 de lei, peste 10.000 de dolari si 52.000 de euro. Asadar, conform informatiilor facute publice de catre anchetatori, Maria Amoasei a falsificat peste 180 de formulare, paguba produsa ridicandu-se la aproape 77.000 de euro.

In luna februarie 2011, femeia a fost condamnata la sapte ani de inchisoare, judecatorii gasind-o vinovata pentru delapidare in forma continuata, cu consecinte deosebit de grave, si efectuarea unor transferuri de fonduri prin utilizarea neautorizata a datelor de identificare a clientilor. Femeia a facut recurs, insa acesta a fost respins de Curtea de Apel. Dupa primirea sentintei finale, fosta angajata BRD a disparut. Luna trecuta, Maria Amoasei a fost inclusa la categoria urmariti de pe site-ul Politiei iesene.

Comentarii
  • Daca vrei sa te angajezi la o banca in calitate de simplu cetatean fara a cunoaste bine printre „mai mari” NU vei reusi NICIODATA.Este foarte bine ce a facut Monica fiind o dovada certa ca in acest sistem competentele sunt calcate in picioare.

  • Bancile din Romania sunt conduse in general de catre fosti sau actuali „gradati” care NU angajeaza pe baza de CONCURS de competenta si competitie – ci pe baza de SPAGA babana…. Suma pe care a sustras-o aceasta „fatuca” poate ca nu reprezinta chiar spaga – dar salariile fiind mici – spaga in cati ani o recuperezi muncind ca incepator zi lunga….intr-o sucursala ? Iar suma este penibil de mica fata de marile TUNURI si MARILE SMENUIELI pe care le practica SEFII….

Adauga un comentariu