Arte vizuale

O fotografie interzisa publicarii, infatisand-o pe Printesa Diana, a fost scoasa la licitatie – FOTO

Publicat: 13 feb. 2013
3

Fotografia, datată pe verso „26 februarie 1981” (la două zile după anunţarea logodnei cu Prinţul Charles), o surprinde pe tanăra Diana Spencer în pat cu un bărbat care stă în spatele ei şi citeşte. Pe fotografie este scris de mană „a nu se publica”.

Iniţial, titlul lotului propus în cadrul licitaţiei organizate de casa RR Auction (Amherst, New Hampshire), era „Fotografie neobişnuită de ştiri glossy cu tanăra Diana stand în pat cu un prieten care citeşte”, fapt ce a declanşat o anchetă în vederea stabilirii identităţii acestui personaj masculin necunoscut. In cele din urmă, s-a dovedit că presupusul prieten al celei ce avea să devină Princess of Wales este chiar fratele ei, viitorul Earl Spencer.
Printesa Diana
Reprezentanţii RR Auction susţin că fotografia provine din colecţia privată Caren Archive, fiind achiziţionată în urmă cu şapte ani, de la publicaţia britanică “Daily Mirror”.

In mod normal, fotografia ar valora aproximativ 1.000 de dolari, însă interdicţia de a fi publicată, scrisă explicit cu markerul pe suprafaţa fotografiei, îi sporeşte acesteia valoarea.

„Fotografia a fost făcută la două zile după anunţarea logodnei, moment în care presa din Marea Britanie era pur şi simplu înnebunită”, declară reprezentantul, Bobby Livingstone.
Adauga un comentariu