National

O gravidă lăsată să aștepte în spital până i-a murit fătul în burtă

Publicat: 21 sept. 2022
O gravidă lăsată să aștepte în spital până i-a murit fătul în burtă
O gravidă dintr-un spital nu a fost tratată corespunzător și i-a murit fătul

O gravidă a fost lăsată să aștepte într-un spital până când acesteia i-a murit făcut în burtă, sunt acuzațiile care vin de la familia îndoliată. Incidentul s-a produs la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea și în acest context s-a deschis dosar penal.

Nu este singurul scandal care s-a produs în unitățile medicale de profil din România. La Iași a existat un caz în care un medic i-a vorbit nepotrivit unei tinere viitoare mămici.

Gravidă lăsată să aștepte în spital până i-a murit fătul în burtă

Incidentul s-a produs la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Buftea unde o gravidă a fost lăsată să aștepte în spital până i-a murit făcul în burtă. Conform datelor existente, femeia se afla în săptămâna 39 de sarcină și a fost diagnosticată cu urgență de naștere, ea fiind internată în spital. Aceasta a fost lăsată să aștepte în rezervă până când medicii nu au mai putut face nimic pentru a salva fătul.

Internarea a avut loc la ora 8 dimineața când medicul a declarat că femeia reprezintă o urgență. Aceasta a fost dusă în salon unde în cursul serii, la ora 19.00, medicii au revenit pentru a testa funcțiile vitale ale fătului. Personalul specializat a constatat faptul că fătul nu mai era în viață. Asta în condiţiile în care, la internare, acesta prezenta semne vitale.

Familia a depus plângere penală și DSP a demarat o anchetă în acest sens. Dramatic este faptul că familia a mai pierdut un copil, în urmă cu mai mult timp, tot în acest fel. Oficialii din cadrul Spitalului Buftea au oferit un punct de vedere precizând că spitalul nu poate da mai multe informații pentru că există o anchetă internă în acest sens. Aceștia susțin că pacientă a fost monitorizată de către medicul curant:

A fost demarată și o anchetă internă în cadrul Spitalului Buftea. După ce se termină ancheta, spitalul va da mai multe informații. Se pare că pacientă a fost monitorizată în ultima lună de medicul curant. Până la terminarea anchetei interne spitalul nu face declarații suplimentare. au explicat oficialii unității medicale într-un comunicat.

Unitățile medicale românești sunt pline de incompentență

Nu sunt puține cazurile în care cetățenii reclamă condițiile inumane și tratamentul precar din mai multe spitale din România. În pofida multor medici sau asistente care își fac treaba admirabil, mai sunt și cazuri în care incompentența este la ea acasă. Așadar, poate cel mai șocant caz din ultimii ani care a fost făcut public este cel al unei femei care a murit într-un spital din Constanța. Mărturiile fiicei femeii sunt scandaloase. Aceasta consideră că mama ei nu a primit nici măcar un pahar cu apă și că a fost ținută legată de pat mai multe zile:

”Se purtau foarte urât cu mama, degradant, umilitor. Stătea cu orele neschimbată, a făcut chiar și o infecție, o alergie, pe spate și pe tot corpul pentru că a fost neîngrijită. Îmi zicea că nu îi aduc apă, că moare de sete. Urma să sun pe secție și să vorbesc direct cu doamnele asistente. Și în acele momente ele s-au revoltat”, spunea tânăra în 2021.

Așadar, cazul în care o gravidă a așteptat ore întregi în spital, murindu-i fătul în burtă, ar trebui să nu existe într-o țară a anului 2022.
Adauga un comentariu