Local

O ieșeancă cere daune morale după ce a făcut sex cu propriul soț. Scandalul a izbucnit de la o cartelă

Publicat: 18 ian. 2022
Penitenciarul Iași, o cameră pentru vizite intime și o sală de judecată
O femeie din Iași a dat în judecată Ministerul Justiției după o partidă de sex cu propriul soț: reclamanta cere daune morale de 5.000 de euro

O femeie din județul Iași a decis să apeleze la instanță, după ce a fost acuzată că i-ar fi furnizat o cartelă telefonică unui deținut. Astfel, ieșeanca solicită daune morale de la Ministerul Justiției după o vizită intimă la închisoarea din Copou. Totuși, magistrații au respins cererea formulată de Elena Ancuța Costea

O ieșeancă cere daune morale după ce a făcut sex cu propriul soț. Întreg scandalul a pornit de la o cartelă telefonică. Astfel, ieșeanca a dat în judecată Ministerul Justiției după o vizită intimă la închisoarea din Copou. Totuși, magistrații au respins cererea formulată de Elena Ancuța Costea.

„Instanța respinge excepția lipsei calității procesuale pasive invocată de pârât. Pe fond, respinge acţiunea civilă”, au precizat recent magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

În edițiile anterioare, reporterii BZI au prezentat un caz similar.

O ieșeancă cere daune morale după ce a făcut sex cu propriul soț

Procesul dintre ieșeanca Elena Ancuța Costea și Ministerul Justiției a început pe data de 14 aprilie 2021. Prin cererea înregistrată la Judecătoria Iași, femeia a solicitat obligarea ministerului la plata unor daune morale de 5.000 de euro.

„Ministerul Justiției mi-a atribuit calitatea de infractoare, susținând că eu i-aș fi înmânat deținutului P.I.C., soțul meu, o cartelă SIM, fără a exista nicio probă în acest sens. Acest lucru mi-a provocat suferințe psihice, fiindu-mi rușine să mai merg și pe stradă”, a spus în instanță femeia care cere daune morale după ce a făcut sex cu propriul soț.

În edițiile anterioare, reporterii BZI au prezentat un caz similar, în care o ieșeancă solicită în instanță daune morale.

Scandalul a izbucnit de la o cartelă telefonică

De cealaltă parte, Ministerul Justiției a depus la dosar o întâmpinare. Reprezentanții ministerului au invocat excepția netimbrării acțiunii, excepție rămasă fără obiect. Pe fond, ministerul a cerut respingerea acțiunii.

„Nu sunt întrunite cerințele art. 1357 Cod civil, având în vedere că adresa înaintată către reclamantă nu a fost făcută publică, ci a fost adresată reclamantei personal și că cele conținute în adresa respectivă au reieșit din verificările efectuate după vizita intimă de care au beneficiat reclamanta și soțul său, deținut în Penitenciarul Iași, și din măsurile dispuse de către Comisia de Disciplină a Penitenciarului Iași și de judecătorul de supraveghere a privării de libertate”, au spus cei de la Ministerul Justiției.

Magistrații au constatat că, în urma efectuării vizitei intime a Elena Ancuța Costea, în buzunarul mic de la blugii soțului femeii, s-a descoperit o cartelă SIM Vodafone, la percheziția corporală a acestuia. Acesta este și motivul pentru care judecătorii au respins acțiunea depusă de femeia din Iași care cere daune morale după ce a făcut sex cu propriul soț.
Adauga un comentariu