Economic Local

O ieseanca va investi fonduri europene intr-o livada cu ciresi

Publicat: 17 mart. 2019
1

Raportul de selectie pentru masura 16.1 a- "Sprijin pentru înfiintarea si functionarea grupurilor operationale (GO), dezvoltarea de proiecte pilot, produse si procese în sectorul agricol si pomicol" a fost finalizat. Singurul proiect depus la nivelul judetului Iasi a fost selectat pentru a primi finantarea europeana.

Astfel, Sandu Petronela din satul Baltati, comuna Cotnari, va investi 250.000 de euro intr-o livada de ciresi. Proiectul "Cresterea potentialului pomicol pentru specia cires" a fost depus in luna octombrie 2018 si a fost declarat eligibil pentru finantare.

Iesenii au la dispozitie, in acest an, mai multe masuri de finantare pentru sectorul pomicol. Astfel, in cadrul masurii 16.1, alocarea financiara aferenta acestei linii de finantare este de aproximativ 8 milioane de euro si este disponibila pâna la data de 10 aprilie.

Citeste si: Iesenii pot depune proiecte in cadrul mai multor masuri pentru obtinerea fondurilor europene

Pana la sfarsitul lunii aprilie, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) acorda sprijin financiar din fonduri europene pentru cooperarea între actorii din lantul de aprovizionare în sectorul agricol si cel pomicol, prin masurile 16.4 si 16.4 a. Alocarea financiara cumulata pentru cele doua sectoare este de peste 11,4 milioane de euro. Pana la sfarsitul lunii august pot fi depuse cererile in cadrul masurii 4.1a- "Investitii in exploatatii pomicole".
Adauga un comentariu